SpaceX виловила з моря ракету-носій Starship Super Heavy
SpaceX виловила з моря ракету-носій Starship Super Heavy

SpaceX виловила з моря ракету-носій Starship Super Heavy

У неділю ввечері (22 вересня) засновник і генеральний директор SpaceX Ілон Маск опублікував на X фотографію крапель і пошкодженого ракетного обладнання, яке піднімають з океану. За словами Маска, пошкоджений метал є частиною ракети-носія першого ступеня, яка використовувалася під час останнього тестового польоту Starship.

«Як руїни футуристичної, давно мертвої цивілізації», — написав він в іншій публікації через кілька годин.

SpaceX виловила з моря ракету-носій Starship Super Heavy - Фото 1

SpaceX розробляє Starship, щоб доставити людей і корисні вантажі на Місяць, Марс і далі. Автомобіль складається з двох елементів із нержавіючої сталі — величезного ракетоносія першого ступеня під назвою Super Heavy та космічного корабля верхнього ступеня заввишки 165 футів (50 метрів) під назвою Starship або просто Ship.

Обидва ці ступені розроблені для повного та швидкого повторного використання, і обидва оснащені новими потужними двигунами Raptor від SpaceX — 33 для Super Heavy та шість для Ship.

Starship, висота якого становить 400 футів (122 метри) у повному складі, на сьогодні здійснив чотири тестові польоти, усі вони з бази SpaceX у Південному Техасі. Ці місії стартували у квітні та листопаді 2023 року та березні та червні цього року.

Джерело матеріала
loader