Нові правила для українців 60+: як збільшити пенсію в кілька разів
Нові правила для українців 60+: як збільшити пенсію в кілька разів

Нові правила для українців 60+: як збільшити пенсію в кілька разів

Українські пенсіонери отримали новину, яка може суттєво вплинути на їхнє фінансове становище. Як з’ясувалося, існує реальна можливість значно збільшити розмір пенсії, але для цього потрібно знати про певні нюанси пенсійного законодавства. Кабінет міністрів України та Пенсійний фонд України надали роз’яснення, як саме можна отримати більшу виплату, якщо вийти на пенсію пізніше 60 років.

Для тих, хто вирішив продовжити свою трудову діяльність після досягнення пенсійного віку, закон передбачає підвищення розміру пенсії за кожен місяць, на який відкладається вихід на пенсію. Це означає, що чим довше людина працює після 60 років, тим вищою буде її пенсія в майбутньому.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Згідно з законодавством, громадяни, які продовжують працювати після досягнення пенсійного віку, отримують право на пенсію підвищеного розміру. Розрахунок виглядає наступним чином:

  • За відтермінування виходу на пенсію до 60 місяців (п'ять років) кожен місяць додає до пенсії 0,5%. Тобто, якщо людина відкладає свій вихід на пенсію на рік (12 місяців), то її пенсія зросте на 6%.
  • Якщо відтермінувати вихід на пенсію більше ніж на 60 місяців, то за кожен додатковий місяць стажу пенсія зростає вже на 0,75%. Це означає, що пізніший вихід на пенсію може суттєво збільшити виплати.

Таке рішення може виявитися дуже вигідним для тих, хто може дозволити собі продовжити працювати після досягнення пенсійного віку. Чим більше часу людина залишається на ринку праці, тим суттєвіше зростають її виплати в майбутньому. Таким чином, пенсіонери, які не поспішають виходити на заслужений відпочинок, можуть забезпечити собі стабільніший дохід.

Проте важливо пам'ятати, що підвищення розміру пенсії за неповний місяць страхового стажу не здійснюється. Це означає, що тільки повні місяці відстроченого виходу на пенсію враховуються при підвищенні виплат.

Раніше ми розповідали, що фінансова допомога під загрозою: кого можуть зобов’язати повернути гроші

Також, українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати

Джерело матеріала
loader
loader