Глава Мінфіну розповів, що буде з соцвиплатами у наступному році
Глава Мінфіну розповів, що буде з соцвиплатами у наступному році

Глава Мінфіну розповів, що буде з соцвиплатами у наступному році

У Міністерстві фінансів не прогнозують перебоїв із соціальними виплатами упродовж 2025 року, адже це – один із пріоритетів державного бюджету. Про це під час брифінгу  заявив міністр фінансів Сергій Марченко, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, нині немає жодних підстав сумніватися в тому, що соціальна сфера й наступного року буде профінансована у повному обсязі. Адже це, поряд із видатками на оборону, ключовий бюджетний пріоритет. 

«Передбаченого ресурсу достатньо для того, щоб забезпечити потреби усіх соціально вразливих категорій. І це – пріоритетні видатки в бюджеті. Жодного разу з початку повномасштабного російського вторгнення уряд не затримував виплати ні пенсій, ні інших соціальних видатків», – нагадав Марченко. 

Він переконаний, що так буде й наступного року. 

Кабінет Міністрів у проєкті бюджету на 2025 рік пропонує відмовитися від підвищення мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму. Це вплине на розмір соціальних виплат. При цьому на телемарафон у бюджеті закладено 1,5 млрд грн.

Як повідомлялося, внутрішніх переселенців, у родині яких сукупний дохід на одну особу перевищує 9444 гривень (4 розміри прожиткового мінімуму) на місяць, будуть позбавляти виплат.

Джерело матеріала
loader