Байден в ООН: "Ми не можемо втомлюватися від підтримки України"
Байден в ООН: "Ми не можемо втомлюватися від підтримки України"

Байден в ООН: "Ми не можемо втомлюватися від підтримки України"

Президент США Джо Байден виступив з останньою промовою перед Генеральною Асамблеєю ООН у вівторок, 24 вересня 2024 року, закликаючи світову спільноту продовжувати підтримувати Україну в її боротьбі проти російської агресії.

"Ми не можемо втомлюватися, ми не можемо відводити погляд", - заявив Байден, підкреслюючи важливість продовження підтримки України. Він зазначив, що конфлікт між Україною та Росією є центральним і невідкладним питанням зовнішньої політики в поточній президентській кампанії.

Президент США підкреслив роль Америки в підтримці України: "За моїм наказом Америка заповнила цю прогалину". Байден також заявив, що США "забезпечили виживання України як вільної нації".

Говорячи про Росію, Байден зазначив, що війна Путіна "вже зазнала невдачі у своїй основній меті". При цьому сам Володимир Путін був відсутній на засіданні Генасамблеї ООН, Росію представляв міністр закордонних справ Сергій Лавров.

Байден закликав прихильників України "продовжувати курс, поки країна не досягне справедливого і тривалого миру". Однак, як зазначають спостерігачі, все ще не зрозуміло, наскільки збігаються бачення закінчення війни у Вашингтоні та Києві.

У своїй промові президент США також торкнувся ряду інших глобальних проблем, включаючи штучний інтелект, конфлікт на Близькому Сході та пандемію COVID-19.

Теги за темою
Джо Байден
Джерело матеріала
loader