Володимир Зеленський вважає, що канали у телемарафоні вільні показувати те, що хочуть
Володимир Зеленський вважає, що канали у телемарафоні вільні показувати те, що хочуть

Володимир Зеленський вважає, що канали у телемарафоні вільні показувати те, що хочуть

Президент України в інтерв'ю The New Yorker запевнив, що журналісти в Україні об’єднали зусилля для боротьби з російською дезінформацією, і телемарафон «Єдині новини» показує правдиву інформацію.

Президент Володимир Зеленський переконаний, що спільний телемарафон «Єдині новини» не позбавляє телеканали свободи показувати те, що вони хочуть. Про це він сказав в інтерв'ю американському виданню The New Yorker.

На запитання журналіста про можливий конфлікт між демократичними цінностями й реаліями воєнного часу через те, що телемарафон транслює новини «у дуже скоординований спосіб», президент відповів, що журналісти об'єдналися в перші дні війни, оскільки в країні був хаос, і «ніхто не знав, що робити».

«Журналісти в Україні вирішили об’єднати зусилля для боротьби з російською дезінформацією. Я хочу прояснити, що просто тому, що відділи новин цих телеканалів об’єдналися, це не означає, що самі канали знищені. Вони існують, як і раніше. Вони зберегли власні місця в складі ефіру. Вони вільні показувати те, що хочуть.

Але цей телемарафон став ресурсом для людей, які, скажімо, не мають електрики або бачать, як над головою літають дрони. Було багато періодів, коли поширювалася різна дезінформація, і телемарафон показує правду. А ви кажете, що це погано. Гаразд, якщо це так, я не наполягаю», — сказав Зеленський.

Новий міністр культури  і стратегічних комунікацій Микола Точицький заявив, що «марафон був, є і буде», але «потрібно шукати форму, щоб була зацікавленість у громадськості». 

Натомість голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв вважає, що спільний телемарафон «Єдині новини» на сьогодні вже не виправдовує виділених на нього коштів.

Читайте також:

  • Аудиторія телемарафону «Єдині новини» зменшилась у минулому році на 10%, — дослідження «Детектора медіа»
  • До перемоги й далі? Що буде з єдиним телемарафоном
  • Отар Довженко: Теза, що припинення телемарафону спричинить хаос, демонструє страхи влади перед вільними медіа
  • Наталія Лигачова: Влада хоче компенсувати падіння довіри посиленням контролю за інформаційним простором

Колаж: Микола Шиманський / «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader