У Міндовкіллі пояснили, від чого залежить поліпшення якості повітря
У Міндовкіллі пояснили, від чого залежить поліпшення якості повітря

У Міндовкіллі пояснили, від чого залежить поліпшення якості повітря

Ситуація з якістю повітря залежить від температурних показників, а також напрямку та швидкості вітру.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформувала заступниця міністра довкілля і природних ресурсів України Вікторія Киреєва, відповідаючи на питання щодо того, як довго протримається ситуація із забрудненням повітря, яка спостерігається наразі, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми сподіваємося, що ця ситуація протримається недовго. Але це залежить не від нас. Це залежатиме від тривалості температурних показників — мається на увазі, які будуть вночі температури, які будуть температури вдень, - а також основним показником буде напрям і швидкість вітру. Ми сподіваємося, що погода дасть змогу нам дихати чистим повітрям, але насправді це дуже ситуативний фактор», - зазначила вона.

Відповідаючи на питання про причини забруднення повітря, заступниця міністра заявила, що серед них є пожежі в екосистемах, горіння торф'яників.

«Також є причиною осіннє коливання температури та слабкий вітер, який ми спостерігаємо на останньому тижні. Основними викидами є компоненти диму з частками пилу 2,5 мікрона та 10 мікрон (простими словами — це пил, сажа). Це відчували люди не тільки Києва, а також Київщини, і сьогодні у Бориспільському районі була дуже висока концентрація цього. Також можна сказати, що пожежі виникали у Київській і Чернігівській областях. І у зв’язку з тим, куди (був — ред.) напрям вітру, ті населені пункти і відчували на собі забруднення», - поінформувала Киреєва.

За її словами, насправді найбільше від цієї ситуації потерпає столиця, бо Київ — це великий густо забудований мегаполіс, і тут є й інші фактори, які теж впливають на стан навколишнього середовища тощо.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією КМДА, у Києві якість повітря нормалізувалася, спостерігається низький рівень його забрудненості.

Теги за темою
Київ Екологія
Джерело матеріала
loader