У Миколаєві за підтримки ПРООН демонтують багатоквартирний будинок, зруйнований ракетою РФ
У Миколаєві за підтримки ПРООН демонтують багатоквартирний будинок, зруйнований ракетою РФ

У Миколаєві за підтримки ПРООН демонтують багатоквартирний будинок, зруйнований ракетою РФ

У Миколаєві за допомогою міжнародних партнерів демонтують багатоквартирний будинок, у який в 2022 році влучила російська ракета. Мешканці зруйнованого будинку одними з перших отримали сертифікати на житло за програмою єВідновлення.

Про це повідомляє Миколаївська міська рада, передає Укрінформ.

"У Миколаєві демонтують будинок по вулиці Пограничній. У 2022 році сюди влучила ворожа ракета, через що половина п'ятиповерхівки була зруйнована та відновленню не підлягає. Роботи проводить міжнародна організація ПРООН за кошти Європейського Союзу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що саме мешканці цього будинку були одними з перших, хто у Миколаєві отримав та реалізував сертифікат на житло по програмі єВідновлення.

У міськраді також наголошують, що наразі тут проходять роботи з демонтажу третього та четвертого під'їздів. Це відбувається на основі технічного звіту, який був отриманий ще у 2023 році, та погодження регіональної комісії ТЕБ і НС.

“Роботи проводяться на замовлення ПРООН за рахунок коштів Європейського союзу, які були виділені ще на початку літа цього року. Початково вони виділялися для Харкова та Харківської області, але потім частина залишилася і було перенаправлення до Миколаєва. В рамках цього ж проєкту відбувається і демонтаж університету імені Сухомлинського”, - розповідає заступник голови Департаменту ЖКГ Ігор Набатов.

Враховуючи, що будинок цегляний, у місті мають плани щодо його відновлення в майбутньому.

Як повідомлялося, у жовтні 2022 року у Миколаєвіракета влучила у п'ятиповерхівку на вулиці Пограничній. Загинуло семеро людей, серед яких дитина.

Станом на початок вересня 2024 року надійшло 290 заяв про призначення компенсації за повністю знищене житло у місті Миколаєві. Наразі вже прийнято рішення задовольнити 139 заяв, а по 104 - у призначенні компенсації відмовили.

Теги за темою
Миколаїв
Джерело матеріала
loader