У Гвінеї мавпа вбила дитину, а місцеві жителі у відповідь спалили дослідницький центр
У Гвінеї мавпа вбила дитину, а місцеві жителі у відповідь спалили дослідницький центр

У Гвінеї мавпа вбила дитину, а місцеві жителі у відповідь спалили дослідницький центр

У Гвінеї мавпа вбила дитину, а місцеві жителі у відповідь спалили дослідницький центр - Фото 1

Шимпанзе вкусив матір, яка працювала на полі, і потяг у ліс дитину

У Гвінеї місцеві жителі напали на дослідницький центр шимпанзе після того, як одна з жінок звинуватила тварину у вбивстві її дитини.

Про це повідомляє CNN.

Розлючений натовп пограбував будинок, знищив та спалив обладнання, включаючи безпілотники, комп’ютери та понад 200 документів, повідомили менеджери центру.

Очевидці повідомили, що так натовп відреагував на новину про те, що понівечене тіло немовляти було знайдено за 3 км від природного заповідника “Гори Німба”, включеного до списку об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО.

Мати дитини розповіла, що вона працювала на полі маніоки, коли ззаду підійшов шимпанзе, вкусив її і потяг малюка до лісу.

Місцевий еколог Аліджіу Сілла сказав, що скорочення запасів їжі змушує тварин шукати їжу поза заповідником. При цьому в Гвінеї шимпанзе поважають і традиційно підгодовують, це спонукає деяких з них виходити за межі території, яка охороняється, і заходити в поселення людей, що іноді закінчується трагічно.

Дослідницький центр повідомив, що з початку року зареєстрував шість нападів шимпанзе на людей у ​​заповіднику.

Ліси Гвінеї, Ліберії та Сьєрра-Леоне в Західній Африці є домом для найбільшої популяції західного шимпанзе, який знаходиться під загрозою зникнення, чисельність якого, за оцінками Міжнародного союзу охорони природи, скоротилася на 80% у період з 1990 по 2014 рік.

У лісі Босу в Гвінеї, який є частиною природного заповідника “Гори Німба” і знаходиться недалеко від громад, що займаються натуральним господарством у регіоні Нзерекоре, залишилося лише сім особин.

У горах Німба також знаходиться одне з найбільших у Гвінеї родовищ залізняку. Екологи вважають, що це одна з причин скорочення популяції шимпанзе. // Дзеркало тижня

Tweet
Джерело матеріала
loader
loader