Дуров заявив, що Telegram надасть правоохоронцям доступ до ІР-адрес користувачів
Дуров заявив, що Telegram надасть правоохоронцям доступ до ІР-адрес користувачів

Дуров заявив, що Telegram надасть правоохоронцям доступ до ІР-адрес користувачів

Telegram буде передавати правоохоронцям ІР-адреси та номери телефонів тих, хто порушує правила месенджера. Весь проблемний вміст, який змогли знайти модератори, вже видалили. Про це повідомив власник Telegram Павло Дуров.

- Щоб ще більше стримувати злочинців від зловживання Telegram, ми оновили наші Умови використання та Політику конфіденційності, гарантуючи, що вони є узгодженими в усьому світі. Ми чітко дали зрозуміти, що IP-адреси та номери телефонів тих, хто порушує наші правила, можуть бути надані відповідним органам у відповідь на законні запити, - написав Дуров.

Він закликав користувачів повідомляти про небезпечні чи незаконні канали через Telegram-бот @SearchReport.

- Ці заходи мають знеохотити злочинців. Пошук у Telegram призначений для пошуку друзів і новин, а не для просування нелегальних товарів. Ми не дозволимо зловмисникам поставити під загрозу цілісність нашої платформи для майже мільярда користувачів, - написав Дуров.

  • 24 серпня Павла Дурова затримали за ордером у паризькому аеропорту після прибуття приватним рейсом з Азербайджану. Йому висунули звинувачення у 12 злочинах, усі вони пов'язані з роботою Telegram. 
  • 27 вересня президент Володимир Зеленський заявив, що затримання Дурова не вплине на роботу Telegram в Україні.
  • 28 серпня засновника Telegram Павла Дурова відпустили під судовий нагляд. Він має внести 5 мільйонів євро застави та не залишати територію Франції.
Джерело матеріала
loader