Раду закликали відхилити законопроєкт, який порушує права людей з інвалідністю
Раду закликали відхилити законопроєкт, який порушує права людей з інвалідністю

Раду закликали відхилити законопроєкт, який порушує права людей з інвалідністю

У Національному паралімпійському комітеті України закликали народних депутатів не ухвалювати законопроєктів, які порушують права людей з інвалідністю.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” сказав президент Національного паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич.

Зокрема, він закликав депутатів не ухвалювати законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав осіб з інвалідністю на працю» (№5344-д), який містить низку обмежень для людей з інвалідністю.

“Йдеться про те, щоб не приймати ті законопроєкти, які погіршують стан людей з інвалідністю. Назву конкретний законопроєкт №5344-д, який порушує конвенцію ООН про права людей з інвалідністю. Згідно з цим законопроєктом, наприклад, ліквідується фінансування фізкультурно-спортивної реабілітації, пропонується зупинити друк книжок шрифтом Брайля. Та всі ж паралімпійці пройшли крізь життєдайну силу у вигляді фізкультурно-спортивної реабілітації”, - наголосив Сушкевич.

Він закликав забезпечити у суспільстві принципи безбар’єрності та надати людям з інвалідністю усі права.

“Суспільство і Верховна Рада мають усвідомити, що ці люди мають ресурс повносправності, дієздатності і можливостей в суспільстві. Дайте їм підтримку, забезпечте їх правами, реалізуйте пропозиції щодо безбар’єрності, і тоді ці люди зможуть реалізувати те, над чим працює все українське суспільство”, - заявив Сушкевич.

Як повідомляв Укрінформ, у товаристві сліпих нарікають, що в Україні вже три роки не друкують книги шрифтом Брайля, а також вважають, що законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав осіб з інвалідністю на працю» (№5344-д) унеможливлює оплату навчання у вишах для осіб з інвалідністю через Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю.

Теги за темою
Верховна Рада
Джерело матеріала
loader
loader