Південна Корея обіцяє відповідь КНДР на «сміттєві кулі»
Південна Корея обіцяє відповідь КНДР на «сміттєві кулі»

Південна Корея обіцяє відповідь КНДР на «сміттєві кулі»

Джерело

Південна Корея попередила про можливість військових заходів у відповідь на провокації КНДР, яка час від часу запускає через кордон повітряні кулі зі сміттям.

З травня КНДР запустила понад п’яти тисяч таких пристроїв. 23 вересня через це довелось зупинити роботу міжнародного аеропорту Інчхон, що підвищило напруженість на кордоні. Тож влада в Сеулі не в захваті.

«Наші військові вживатимуть заходів, якщо ці кулі будуть продовжувати загрожувати безпеці нашого населення або якщо буде вважатися, що вони перетнули допустиму межу», – пояснює Об’єднаний комітет керівників штабів Південної Кореї.

Про які саме заходи йдеться – поки що корейці не уточнюють. Втім, ми б радили вам не чекати танковий удар у відповідь на чергову повітряну провокацію. Швидше за все, пристрої будуть збивати, а КНДР голосно обурюватиметься та обіцятиме ядерний апокаліпсис (як завжди).

Втім, варто підкреслити й те, що зазвичай Південна Корея стримується від прямих військових погроз через такі дрібниці. Мабуть, Сеулу почало трошки набридати таке ставлення. Тим паче, загострення відносин з КНДР вже й так відбулось через спільні навчання Південної Кореї з військами США.

Название источника
Bloomberg
Ссылка на материал
http://www.bloomberg.com/news/articles/2024-09-23/seoul-warns-of-military-actions-over-north-korea-trash-balloons
Теги за темою
КНДР
Джерело матеріала
loader
loader