Величезний "мурашник" сфотографували з космосу: супутник зняв відомий у всьому світі фестиваль
Величезний "мурашник" сфотографували з космосу: супутник зняв відомий у всьому світі фестиваль

Величезний "мурашник" сфотографували з космосу: супутник зняв відомий у всьому світі фестиваль

Супутник Європейського космічного агентства зробив дивовижний знімок фестивалю Burning Man — можна розгледіти обриси учасників.

Фестиваль Burning Man з'явився 1986 року і відтоді щорічно проводиться в пустелі Блек-Рок, штат Невада (США). Десятиліттями він вважається оплотом американської контркультури, а тепер приймає десятки тисяч відвідувачів щорічно, пише Science Alert.

За останні майже 40 років фестиваль неймовірно розрісся, а його масштаб і велич, що розростається, — те, що, здавалося б, неможливо передати жодним знімком. Утім, маючи в арсеналі новітні технології, вченим вдалося і це: дослідники закарбували відомий у всьому світі фестиваль із космосу за допомогою супутника Європейського космічного агентства.

У Фокус. Технології з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найзахопливіші новини зі світу науки!

У результаті вийшов неймовірний погляд на Burning Man з погляду супутника, що перебуває на земній орбіті. Дослідники зазначають, що на кадрах навіть можна розгледіти обриси деяких із понад 70 000 учасників, які відвідали захід цього року.

Фестиваль Burning Man, вид із космосу
Фото: ESA

На зображенні, зробленому супутником, показано поселення з кемпінгів, транспортних засобів, наметів та інших споруд — усі вони, по суті, є невіддільною частиною Блек-Рок-Сіті. Щороку ця тимчасова спільнота збирається в пустелі, де проводить тиждень, а потім розпадається до наступного року.

Зазначимо, що спостереження за учасниками фестивалю з космосу зовсім не є звичайною і повсякденною роботою супутника Європейського космічного агентства Sentinel. Насправді основна мета цієї супутникової місії — надавати вченим унікальну перспективу змін навколишнього середовища у світі.

Фестиваль Burning Man, вид із космосу
Фото: ESA

Дослідники використовують дані із супутника, щоб відстежувати такі явища, як відколювання айсбергів в Антарктиді, поширення лісових пожеж в Австралії, пересування пилових шлейфів, що проносяться над земною кулею, а також вплив забруднення повітря по всій Європі.

Але часом супутники також можна використовувати та для того, щоб подивитися, як за майже чотири десятиліття в пустелі розрісся один із найвідоміших фестивалів у світі.

Раніше Фокус писав про те, що необхідний для життя елемент виявили в самому ранньому Всесвіті: його не повинно там бути.

Теги за темою
Космос дослідження вчені Земля
Джерело матеріала
loader