Індія перевірить Netflix на предмет порушення візового режиму та расової дискримінації
Індія перевірить Netflix на предмет порушення візового режиму та расової дискримінації

Індія перевірить Netflix на предмет порушення візового режиму та расової дискримінації

Індія розслідує ділову практику місцевих операцій американського гіганта потокового мовлення Netflix, включно зі звинуваченнями в порушенні візового режиму і расової дискримінації. Про це свідчить урядовий електронний лист, надісланий колишньому керівнику, пише агенство Reuters.

Подробиці індійського розслідування містяться в електронному листі від 20 липня, з яким ознайомилася агенція Reuters і який був написаний працівником міністерства внутрішніх справ колишньому директору Netflix з ділових і юридичних питань в Індії Нандіні Мехта, яка залишила компанію 2020 року.

«Це стосується візових і податкових порушень, пов'язаних із діловою практикою Netflix в Індії», — написав індійський чиновник Діпак Ядав із Регіонального відділу реєстрації іноземців (FRRO) міністерства внутрішніх справ у Нью-Делі.

«Ми отримали певні подробиці щодо поведінки зазначеної компанії, порушення візового режиму, незаконних структур, ухилення від сплати податків та інших несумлінних дій, включно з випадками расової дискримінації, які компанія вчиняла під час ведення свого бізнесу в Індії», — додав він.

У заяві, надісланій електронною поштою, Мехта повідомила, що вона подала позов до суду США проти Netflix за ймовірне незаконне звільнення, а також расову і гендерну дискримінацію. Компанія заперечує ці звинувачення.

Мехта сказала, що вітає індійське розслідування і сподівається, що влада оприлюднить його результати.

Представник Netflix заявив, що компанія «не знає про розслідування, що проводиться індійським урядом».

Лист індійського чиновника свідчить про зростаючу увагу до Netflix в Індії, де компанія має близько 10 мільйонів користувачів і яку вона вважає ринком, що зростає, де компанії орієнтуються на заможних людей у країні з населенням 1,4 мільярда осіб.

За минулі роки американський гігант потокового мовлення створив більше місцевого контенту за участю боллівудських акторів.

Крім того, він часто стикався з проблемою, коли деякі користувачі вважали його контент образливим. Цього місяця компанія була змушена додати нові застереження до індійського серіалу про викрадення літака після обурення в соціальних мережах і гніву уряду через те, що, на їхню думку, викрадачі-мусульмани були показані як індуси.

Netflix з 2023 року стикається з індійською податковою вимогою, яку вона оскаржує, але про існування ширшого розслідування звинувачень, включно з дотриманням візового режиму і расовою дискримінацією, раніше не повідомлялося.

Минулого року Індія звинуватила китайського виробника смартфонів Vivo і його індійські філії в порушенні візових правил шляхом відвідування деяких «чутливих» регіонів без дозволу. Індія відносить частини деяких штатів, таких як Джамму і Кашмір на півночі і Сіккім на сході, до заборонених зон.

Нандіні Мехта працювала в офісах компанії в Лос-Анджелесі та Мумбаї з квітня 2018 року по квітень 2020 року, йдеться в її профілі на LinkedIn.

В електронному листі індійського уряду її просили надати «деталі/документи», оскільки вона була колишнім керівником юридичної служби компанії.

2021 року Мехта подала позов проти Netflix до Вищого суду округу Лос-Анджелес у Каліфорнії, звинувативши її в незаконному звільненні, расовій і гендерній дискримінації тощо, ідеться в матеріалах американського суду.

Netflix в американському суді спростувала «кожне твердження» і заявила, що Мехта була звільнена за неодноразове використання корпоративної кредитної картки для особистих витрат на десятки тисяч доларів.

Мехта заявила, що «продовжить боротися за справедливість». Слухання у її справі призначено на понеділок у Лос-Анджелесі.

Джерело матеріала
loader
loader