І зігрієтеся, і заощадите: які дрова краще для опалення будинку
І зігрієтеся, і заощадите: які дрова краще для опалення будинку

І зігрієтеся, і заощадите: які дрова краще для опалення будинку

Правильні породи забезпечать довгу і стабільну тепловіддачу.

Вибір дров для опалення будинку - важливе завдання, адже від якості палива залежить ефективність обігріву та витрата ресурсів. Різні породи деревини мають різні характеристики: одні дають більше тепла, інші горять довше. Важливо також враховувати, яким деревом не можна топити піч, щоб уникнути зайвих проблем.

Які дрова дають багато тепла?

Одним із ключових факторів під час вибору дров є тепловіддача, яка залежить від щільності деревини. Які дрова краще тримають тепло? Дрова з твердих порід дерев горять довше і виділяють більше тепла, пишуть експерти зі storgom. Найефективніші для опалення види деревини:

У якому місяці вмикають опалення в Україні?

У жовтні в Україні стартує опалювальний сезон. На початку тепло почнуть давати в будинки житлового фонду, а потім уже на комунальні підприємства. У нашій країні на соціальних об'єктах увімкнуть батареї, коли температура всередині будівлі не піднімається вище +16 градусів.

Які дрова не можна використовувати для опалення?

Насамперед слід уникати використання хвойних порід (ялина, сосна) для постійного опалення будинку. Попри їхню доступність, вони містять багато смоли, яка під час горіння утворює багато кіптяви та сажі.

Це може засмітити димохід і спричинити його швидке забруднення. До того ж хвойні дрова горять швидко і не дають багато тепла, що робить їх менш ефективними.

Які найгірші дрова?

Найнеефективнішими для опалення вважаються такі породи деревини, як тополя та верба. Ці дрова горять швидко, виділяють мало тепла й утворюють багато золи. Також вони можуть не давати рівномірного прогріву, що робить їх невідповідними для постійного використання.

Джерело матеріала
loader
loader