Показала росіянам правду: Зеленський розповів про результати Курської операції
Показала росіянам правду: Зеленський розповів про результати Курської операції

Показала росіянам правду: Зеленський розповів про результати Курської операції

Операція ЗСУ в Курській області вже показала певні результати, один з яких - розкрити росіянам справжнє ставлення Путіна до власного народу.

Як передає Укрінформ, про це заявив Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю американському тижневику The New Yorker.

Президент, зокрема, запевнив, що його не хвилюють історичні успіхи і він зосереджений на сьогоденні. І операція у Курській області вже має низку результатів.

"Вона сповільнила росіян та змусила їх перекинути частину своїх сил у Курськ, близько сорока тисяч осіб. Наші бійці на сході вже кажуть, що по їх позиціях рідше б’ють", — сказав український лідер.

Зеленський також підкреслив, що не говорить про це як про величезний успіх, не стверджує, "що це призведе до закінчення війни або до кінця Путіна".

"Це показало нашим партнерам, на що ми здатні", — заявив Зеленський, додавши, що, коли Путін стверджує, що все під контролем, насправді це не так.

Окрім того, за словами президента України, операція у Курській області показала росіянам "дуже важливу правду".

"На жаль, багато хто з них закриває очі, вони не хочуть нічого бачити і чути. Але деякі росіяни не могли не помітити, що Путін не побіг захищати свою землю. Ні, замість цього він хоче насамперед піклуватися про себе та добити Україну. Його люди не є для нього пріоритетом", — наголосив глава Української держави.

Заток він наголосив, що минув понад місяць від початку Курської операції, і Україна продовжує забезпечувати водою та їжею людей на контрольованих нею територіях РФ. Росіяни попри відкриті коридори, не виїжджають.

"Вони не розуміють, чому РФ не прийшла на допомогу та залишила їх виживати самостійно. А люди в Москві та Санкт-Петербурзі – далеко від Курська — побачили, що якщо одного разу українська армія теж з’явиться там, то далеко не факт, що їх врятують. Це важливо", — підкреслив Зеленський.

За словами Президента, це теж частина Курської операції, і задовго до того, як війна дійде до інших міст РФ або станеться інша криза, "росіяни повинні знати, кого вони поставили при владі на чверть століття, з ким пов’язали свою долю".

Як повідомлялося, за даними видання The Guardian, російське військове командування передбачало вторгнення України в Курську область та розробляло плани для запобігання цьому протягом місяців.

Фото: The New Yorker

Теги за темою
війна Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader