Зеленський відреагував на пропозицію Венса віддати українську територію Росії
Зеленський відреагував на пропозицію Венса віддати українську територію Росії

Зеленський відреагував на пропозицію Венса віддати українську територію Росії

Президент України Володимир Зеленський висловив занепокоєння щодо позиції Дональда Трампа та деяких представників Республіканської партії США стосовно війни в Україні.

У інтерв'ю The New Yorker український лідер прокоментував нещодавні заяви Трампа та його потенційного кандидата у віце-президенти Дж.Д. Венса.

Зеленський зазначив, що під час президентських дебатів Трамп ухилився від прямої відповіді на питання, чи хоче він перемоги України над Росією. "Трамп робить політичні заяви у своїй виборчій кампанії. Він каже, що хоче зупинити війну. Ну, ми теж хочемо. Ця фраза і це бажання об'єднують світ; усі їх поділяють. Але ось страшне питання: хто візьме на себе витрати за припинення війни?" - сказав Зеленський.

Щодо Дж.Д. Венса, який запропонував план, що фактично передбачає відмову України від частини територій, Зеленський висловився різко: "Він занадто радикальний". Президент України підкреслив: "Ідея про те, що світ має закінчити цю війну за рахунок України, неприйнятна".

Зеленський застеріг, що такі пропозиції можуть мати глобальні наслідки: "Той президент чи віце-президент, який підніме цю перспективу - що закінчення війни залежить від закріплення статус-кво, з тим, що Україна просто відмовиться від своєї землі - повинен нести відповідальність за потенційний початок глобальної війни".

Український лідер також звернувся до єврейської громади США: "Нехай єврейський народ проведе кампанію з інформування громадськості та пояснить, чому загинули мільйони завдяки тому, що хтось запропонував віддати клаптик території".

Незважаючи на критику, Зеленський зазначив, що його особисті розмови з Трампом були позитивними: "Він і я розмовляли по телефону, і його меседж був настільки позитивним, наскільки це можливо, з моєї точки зору. 'Я розумію', 'Я надам підтримку' і так далі".

Теги за темою
Володимир Зеленський Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader
loader