Україна може виробити кілька мільйонів дронів за рік - Умєров
Україна може виробити кілька мільйонів дронів за рік - Умєров

Україна може виробити кілька мільйонів дронів за рік - Умєров

Україна спроможна виробити кілька мільйонів дронів за рік.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував міністр оборони Рустем Умєров, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми навіть у цьому році пояснили ринку, що ми будемо закуповувати понад 1 мільйон дронів. Ми, зі своєї сторони, не казали, скільки дронів ми можемо виробити. Але це кілька мільйонів дронів ми можемо виробити (за рік — ред.), з яких держбюджет деякі речі оплачує, деякі кошти ми знаходимо у партнерів. Тобто, наша спроможність — більш ніж кілька мільйонів дронів, і ми це спроможні зробити. І на наступний рік ми не дамо ворогу нас обійти», - запевнив він.

Умєров поінформував, що Україна цьогоріч вироблятиме дронів більше у кілька разів.

Відповідаючи на питання щодо виробників дронів, міністр зазначив, що зараз Міноборони потрібно 5 документів від виробника і 10 днів, щоб їх кодифікувати. «І ми будемо працювати над тим, щоб це було в один-два кліки», - сказав глава МОУ.

Він заявив, що українська спроможність виробництва БПЛА зростатиме дуже сильно, і що українській державі постійно потрібні будуть інвестиції.

«У нас десь 150 груп, підгруп різного озброєння, військової техніки. І якщо взяти, наприклад, топові дрони, РЕБи, РЕРи, наземні роботизовані системи — у нас їх достатньо виробляється. Ми, зі своєї сторони, кажемо, що ми можемо виробляти більше - у нас є лімітування по бюджету. З держбюджету ми надаємо підтримку, партнери її надають, і ми кажемо партнерам, що ми можемо виробити більше. Тому інвестуйте у нас, дайте нам задовольнити нашу спроможність, яка тут є. Ми її всю застосовуємо на фронті, а ви, зі своєї сторони, коли закінчиться війна, зможете це у нас купувати», - пояснив Умєров.

Міністр відзначив, що українська спроможність із виробництва дронів більша за український бюджет.

«Тож у цьому плані ми кажемо: фокусуйтеся на підтримці цього бюджету, щоб виробники виробляли і для нас, і в майбутньому і для вас», - сказав глава МОУ.

Як повідомлялося, 20 вересня Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, де були обговорені питання захисту енергетики взимку, власне виробництво ракет, дронів і РЕБ, ситуація на фронті.

Фото: ФБ/Умєров

Теги за темою
війна Бюджет Виробництво
Джерело матеріала
loader