США підтримують право Ізраїлю захищати себе - Остін
США підтримують право Ізраїлю захищати себе - Остін

США підтримують право Ізраїлю захищати себе - Остін

Глава Пентагону Ллойд Остін у розмові з главою міноборони Ізраїлю Йоавом Галлантом, яка відбулася на тлі масованого ракетного удару «Хезболли», підтвердив, що США підтримують право Єврейської держави на самозахист.

Про це йдеться в повідомленні оборонного відомства США, поширеному в неділю, передає Укрінформ.

«Під час розмови міністр (Остін – ред.) підтвердив відданість Сполучених Штатів праву Ізраїлю захищати себе»,- зазначається в повідомленні.

Водночас, глава Пентагону «наголосив на важливості досягнення дипломатичного рішення» для повернення ізраїльських громадян до їхніх домівок на півночі країни.

Крім того, повідомляється, що міністр оборони США висловив стурбованість у зв’язку з безпекою американських громадян у регіоні.

Як повідомляв Укрінформ, це вже третя розмова глав оборонних відомств США й Ізраїлю на тлі ескалації між ізраїльською стороною та ліванською «Хезболлою». Раніше цього тижня в Лівані сталися масові вибухи засобів зв’язку, якими користувалися бойовики «Хезболли», після чого послідували ракетно-бомбові удари з обох сторін. Тим часом, у Білому домі заявили, що Сполучені Штати не надавали розвідувальної чи будь-якої іншої підтримки Ізраїлю в його операціях проти угруповання «Хезболла» в Лівані.

Фото з мережі Х Ллойда Остіна

Теги за темою
США Ізраїль Пентагон
Джерело матеріала
loader
loader