Спецслужби США зацікавилися висловлюванням Маска про "вбивство" Байдена та Гарріс
Спецслужби США зацікавилися висловлюванням Маска про "вбивство" Байдена та Гарріс

Спецслужби США зацікавилися висловлюванням Маска про "вбивство" Байдена та Гарріс

Секретна служба США розпочала розслідування з контроверсійного твіту мільярдера Ілона Маска, пов'язаного з безпекою президента Джо Байдена та віце-президента Камали Гарріс.

Цю інформацію публікує агентство Bloomberg.

Інцидент стався 15 вересня, коли Маск, відомий своєю провокаційною поведінкою в інтернеті, зробив репост повідомлення про спробу замаху на кандидата у президенти від Республіканської партії Дональда Трампа.

При цьому він додав власний коментар: "І ніхто навіть не намагається вбити Байдена чи Камалу".

Цей вислів викликав миттєву реакцію користувачів, які закликають підприємця видалити пост, вважаючи його неприйнятним. Незважаючи на те, що Маск спочатку відмовлявся це зробити, але все ж таки видалив твіт наступного дня, заявивши, що це був лише жарт.

Однак ця ситуація вже привернула увагу Секретної служби США, яка відповідає за безпеку президента та його родини. У відповідь на запит Bloomberg представники служби підтвердили, що записи про повідомлення Маска було зібрано з правоохоронною метою, але деталі розслідування не розголошуються для збереження ефективності процедур.

Спецслужби США зацікавилися висловлюванням Маска про "вбивство" Байдена та Гарріс - Фото 1

Видання Axios зазначає, що хоча розслідування не обов'язково призведе до юридичних наслідків для Маска, йому, ймовірно, доведеться довести відсутність реальної загрози для президента Байдена і кандидатки в президенти Гарріс.

Білий дім також відреагував на цей інцидент, нагадавши про важливість протидії політичному насильству. Представник адміністрації Байдена підкреслив, що в країні немає місця для будь-якого насильства, і закликав усіх громадян докласти зусиль для запобігання ескалації таких ситуацій.

Теги за темою
Джо Байден Дональд Трамп Ілон Маск
Джерело матеріала
loader
loader