Премʼєр Словенії закликав припинити агресію проти України
Премʼєр Словенії закликав припинити агресію проти України

Премʼєр Словенії закликав припинити агресію проти України

Премʼєр-міністр Словенії Роберт Голоб закликав припинити кровопролитні війни у світі, зокрема агресію в Україні. Він також наголосив на потребі збереження і раціонального використання водних ресурсів у світі.

Про це він заявив в неділю на Саміті майбутнього в Нью-Йорку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Словенський премʼєр підкреслив, що Пакт майбутнього на сьогодні важливіший, ніж будь-коли, оскільки світ стоїть перед «темними перспективами»: від кліматичної кризи до триваючих воєн.

«Можна припустити: якщо ми не подолаємо і не зупинимо війни, то загального стійкого миру у нас не буде. Тому я вкотре закликаю припинити агресію проти України, проти Гази й Палестини. Це стосується усіх конфліктів, в яких гинуть невинні цивільні люди й страждають діти», - підкреслив Голоб.

Він додав, що мир – необхідна передумова для подолання кліматичної кризи. Це можна зробити лише на основі, довіри, солідарності та глобальної стабільності. На його переконання, якщо цієї умови не буде виконано, то всі дії будуть марними.

Голоб також підкреслив, що вода є найціннішим природнім ресурсом на Землі. Тому, потрібно робити усе можливе, щоб підтримувати водні ресурси, зокрема і через глобальні партнерства. Він наголосив, що є регіони у світі, де немає води, а є такі, де їх багато. За його словами, використовуючи передові технології у співпраці з іншими партнерами можна розв'язувати глобальні проблеми.

Словенський премʼєр підкреслив, що його країна створила передову цифрову екосистему, за допомогою якої дані із супутника з використанням штучного інтелекту використовуються для передбачення зміни водних ресурсів. Це може використовуватися для виявлення води по всьому світу й управління природніми ресурсами. Голоб наголосив, що це дасть можливість отримати постійний доступ до чистої питної води.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна Асамблея ООН схвалила в неділю головний документ Саміту майбутнього, попри спротив Росії, яка намагалася внести свої поправки, погрожуючи відмовою підтримати консенсусний документ. Поправки Росії були відхилені 143 голосами. 42-сторінковий «Пакт майбутнього» містить перелік намірів країн щодо розв’язання глобальних проблем – від воєнних конфліктів і зміни клімату до штучного інтелекту й реформування ООН і глобальних інституцій.

Фото: europa.eu

Теги за темою
Екологія
Джерело матеріала
loader
loader