Маск на вимогу суду призначив представника X у Бразилії
Маск на вимогу суду призначив представника X у Бразилії

Маск на вимогу суду призначив представника X у Бразилії

Соціальна мережа X назвала свого законного представника у Бразилії, задовольнивши таким чином одну із судових вимог, виконання яких має дозволити компанії продовжити роботу в країні.

Про це повідомляє Голос Америки, передає Укрінформ.

Адвокати X у Бразилії Андре Зонаро і Серхіо Розенталь заявили, що їхню колегу Рейчел де Олівейра Консейсао обрано як законного представника компанії у країні.

Як повідомлялося, 31 серпня у Бразилії соціальна мережа Х була заборонена по всій країні, а суд встановив щоденний штраф у розмірі 9 000 доларів (8 000 євро) для всіх, хто використовує VPN, щоб обійти заборону.

Рішення ухвалено після того, як сплив встановлений суддею термін у 24 години, за який соцмережа мала призначити свого офіційного представника у Бразилії.

Цьому передувала багатомісячна суперечка між власником Х Ілоном Маском та суддею Александром де Мораєсом з приводу недотримання X судових постанов.

Раніше цього року Мораєс зажадав від керівництва соцмережі заблокувати певні облікові записи за ймовірне поширення дезінформації.

Маск у відповідь закрив офіси платформи у Бразилії.

У вересні Верховний суд Бразилії зняв близько 3,3 мільйона доларів з банківських рахунків соціальної мережі X та супутникового інтернет-провайдера Starlink, які належать Ілону Маску.

 Фото: Matt Cardy / Contributor/ Getty Images

Теги за темою
Ілон Маск Бразилія
Джерело матеріала
loader