Колосальний підрив можливостей, – генерал армії пояснив наслідки знищення складів Росії
Колосальний підрив можливостей, – генерал армії пояснив наслідки знищення складів Росії

Колосальний підрив можливостей, – генерал армії пояснив наслідки знищення складів Росії

Це 24 Каналу зауважив генерал армії, екскерівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж. Він підкреслив, що це вплине на застосування росіянами снарядів у наступальних операціях та на конкретних напрямках.

Підрив обороноздатності ворога

Микола Маломуж зазначив, що дуже важливо знищувати боєприпаси росіян. Мовиться про склади зі снарядами, які розміщуються у різних місцевостях. Раніше вони не мали потужних укріплень і лише після ударів ЗСУ ворог почав частково їх робити.

Конкретні виявлення запасів стратегічних боєприпасів, їхня детонація в окремих місцях призводить до детонації всіх боєприпасів. А поряд з нищенням військових стратегічних об'єктів – це обмеження їхнього використання на фронті та проти цивільних українців. Це підрив обороноздатності Росії.

Тому удари по трьох складах за чотири дні, які принесли величезні втрати до 40 тисяч тонн - це колосальний підрив обороноздатності Росії, їхніх наступальних операцій, використання в конкретних секторах. Наприклад, Покровський, Курахівський, Краматорський, Часів Яр, уже відчувається навіть на Харківському напрямку, Вовчанськ, Куп'янськ, де вони намагалися наступати,
– пояснив генерал армії.

Стратегічний запас неможливо швидко поповнити. Нема чим виготовляти високоточне озброєння, на це часто нема технологій. Тому надалі буде спостерігатись помітне зменшення ударів по території України.

"Але є ще в Росії. Це можна оцінювати як приблизно 10 – 12% того запасу, який розкидає по всій території Росії. Далі продовжимо роботу у цьому напрямку. Я думаю, це буде ще більше знецінення можливостей ворога. Це буде нам полегшення", – додав Маломуж.

Удари по складах Росії: головне

  • У ніч на 18 вересня дрони атакували військові об'єкти у кількох областях Росії. Зокрема, безпілотники атакували склад з боєприпасами та військову частину у місті Торопець Тверської області. Детонація боєприпасів була настільки сильною, що, ймовірно, спровокувала землетрус.
  • Вночі 21 вересня дрони СБУ потужно відпрацювали на 23-му арсеналі головного артилерійського управління міноборони Росії біля Октябрського у Тверській області. Після прильотів дронів на ворожому складі розпочалася детонація, фіксували 5 осередків пожеж.
  • Також було завдано удару по арсеналу "Тихорєцьк" у Краснодарському краї.
Теги за темою
Росія Україна – Росія
Джерело матеріала
loader
loader