Ким працював Степан Гіга, перш ніж став відомим
Ким працював Степан Гіга, перш ніж став відомим

Ким працював Степан Гіга, перш ніж став відомим

По закінченню школи Степан Гіга кілька разів намагався вступити в Ужгородське музичне училище, але удача усміхнулася лише з четвертого разу. Як починалася кар'єра співака – розповідають Тренди24.

Шлях Степана Гіги до великої сцени

Уперше вступити до музичного училища Степан Гіга спробував після закінчення 8 класу загальноосвітньої школи. І ще дві спроби були після 9 та 10 класу, однак також невдалі. Після третьої безуспішної спроби стати студентом, майбутній артист пішов працювати слюсарем до місцевої сільгосптехніки, а згодом – водієм вантажівки.

Пізніше Степана Гігу призвали на строкову службу. Через 2 роки, після повернення з армії, він знову спробував вступити до Ужгородського музичного училища й ця спроба була вдалою.

Степан Гіга
Тепер складно уявити, що Гіга 4 рази намагався вступити в музичне училище / Фото з інстаграму співака

Замість чотирьох років, Гіга навчався 3 роки в училищі, склавши іспити екстерном – майбутній артист вступив на вокальний факультет Київської консерваторії й на другому курсі став солістом надзвичайно популярної на той час синтез-групи "Стожари" при Чернігівській філармонії, а з 1991 року почав сольну кар'єру. Степан Гіга є одним із небагатьох представників української естради, котрий ніколи не співав російською мовою та не виступав у Росії, хоч такі пропозиції були неодноразово.

У 2000-х хвиля популярності Степана Гіги пішла на спад, однак пісні артиста знову набули величезної популярності через соцмережу TikTok.

Джерело матеріала
loader
loader