Хто і чому тимчасово не має права на пенсію
Хто і чому тимчасово не має права на пенсію

Хто і чому тимчасово не має права на пенсію

Які виплати отримують пенсіонери без стажу

Відповідно пенсіонери, які не мають страхового стажу – не мають права на пенсію. Втім можуть розраховувати на тимчасову допомогу від держави у розмірі 2 361 гривні при досягненні 65-річного віку, повідомляють у Дії.

Для тих, хто має неповний страховий стаж, виплати починаються з 63 років і становлять аналогічну суму. Щоб отримати таку соціальну допомогу, необхідно подати документи до місцевого центру соціального захисту.

Зверніть увагу! Орган, що відповідає за призначення соціальної допомоги або допомоги на догляд, зобов'язаний письмово повідомити заявника про відмову у наданні допомоги протягом п'яти днів з моменту ухвалення відповідного рішення.

Для отримання виплат необхідно подати такі документи:

  1. Заява за встановленою формою.
  2. Декларація про доходи та майно, що заповнюється на основі довідок про доходи кожного члена сім’ї за останні шість календарних місяців або два квартали, які передують місяцю подання заяви.
  3. Копія рішення суду про визнання особи недієздатною (для недієздатних осіб).
  4. Копія рішення про призначення опікуна (для недієздатних осіб, яким призначено опікуна).
  5. Копія документа, що підтверджує повноваження представника закладу, який виконує функції опікуна (для недієздатних осіб, яким не призначено опікуна).
  6. Копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, посвідчення біженця, особи, яка потребує додаткового захисту, або посвідки на проживання (за потреби).
  7. Копія довідки про реєстрацію місця проживання.
Теги за темою
Гроші
Джерело матеріала