Google розпочав захист у справі щодо звинувачень у монополії на рекламні технології
Google розпочав захист у справі щодо звинувачень у монополії на рекламні технології

Google розпочав захист у справі щодо звинувачень у монополії на рекламні технології

Google розпочав свій захист у справі щодо звинувачень у незаконній монополії на ринку онлайн-реклами, стверджуючи, що індустрія значно складніша та конкурентніша, ніж описує уряд США.

Google розпочав свій захист у судовій справі про звинувачення у незаконній монополії на ринку онлайн-реклами. Компанія представила свідків, які стверджують, що індустрія є набагато більш конкурентною та складною, ніж це описує федеральний уряд.

Про це пише АР. 

Перший свідок, віцепрезидент з глобальних партнерств Google Скотт Шеффер, зазначив, що ринок онлайн-реклами за останні 18 років був дуже динамічним. Він також підкреслив, що технології Google постійно розвиваються, щоб відповідати на виклики, такі як боротьба зі шкідливим ПЗ та шахрайством.

Міністерство юстиції США разом з коаліцією штатів стверджує, що Google незаконно захопив та утримує монополію на ринку технологій для купівлі та продажу онлайн-реклами. На їхню думку, Google маніпулює аукціонами реклами, отримуючи від кожної транзакції до 36 центів з кожного долара.

Google у відповідь наголосив, що позов уряду занадто вузько визначає ринок і не враховує конкуренцію з боку соціальних мереж, таких як Facebook та Amazon. Компанія також нагадала про попередження Верховного суду щодо ризику помилок у випадках, пов'язаних з технологіями, що швидко розвиваються. 

Судовий процес розпочався 9 вересня, майже через місяць після того, як суддя у Вашингтоні оголосив пошукову систему Google незаконною монополією в окремій справі.

Раніше ми писали, що Google.org сприятиме підвищенню рівня обізнаності української молоді щодо штучного інтелекту.

Фото: АР. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
США Google
Джерело матеріала
loader