У Франції представили новий уряд – хто увійшов до команди нового прем'єра
У Франції представили новий уряд – хто увійшов до команди нового прем'єра

У Франції представили новий уряд – хто увійшов до команди нового прем'єра

У Франції сформували новий склад уряду. Однією з ключових змін стало призначення 73-річного Мішеля Барньє на посаду прем'єр-міністра. Про це повідомляє агентство Reuters.

Серед ключових нових фігур – міністр закордонних справ Жан-Ноель Барро, представник центристів. Раніше він обіймав посаду держсекретаря у справах Європи, активно боровся з проросійською пропагандою та підтримував плани президента Еммануеля Макрона щодо можливої ​​участі французьких військових в Україні.

Міністром внутрішніх справ став консерватор Бруно Ретайло, який спеціалізувався з питань міграції. Себастьян Лекорню, близький соратник Макрона, зберіг посаду міністра оборони. Міністерство фінансів очолив 33-річний Антуан Арман, який раніше керував парламентською комісією з економіки. Новий міністр юстиції — Дідьє Міго, колишній соціаліст та єдиний представник лівоцентристів у оновленому кабінеті.

  • 30 червня у Франції відбулися дострокові парламентські вибори. Виборці проголосували за 577 депутатів Національної асамблеї (нижньої палати парламенту).
  • 21 вересня у Франції відбулося близько п'ятдесяти демонстрацій проти "заперечення демократії" через призначення президентом Еммануелем Макроном прем'єр-міністра Мішеля Барньє.
Теги за темою
Франція
Джерело матеріала
loader