«Борщ паті» в Пекіні. Українці познайомили китайських друзів із гордістю національної кухні
«Борщ паті» в Пекіні. Українці познайомили китайських друзів із гордістю національної кухні

«Борщ паті» в Пекіні. Українці познайомили китайських друзів із гордістю національної кухні

Українці Пекіна разом із дипломатами посольства України в КНР провели «День борщу» і познайомили своїх китайських друзів із різними видами та смаками головної страви української кухні та особливостями її приготування.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Китаї.

Захід, що проходив на території української амбасади, відвідали понад 200 гостей, переважна більшість яких китайці та громадяни інших країн, які проживають у Пекіні, котрі зацікавились традиційною українською кухнею.

«Національна кухня відображає культуру кожного народу. Головною гордістю української кухні є борщ, традиційно гарячий і червоний», – сказала у своєму вітанні т.в.о. керівника посольства Жанна Лещинська.

Вона підкреслила, що червоний символізує кров українців, а гарячий – їхнє серце.

«Сьогодні ви маєте можливість спробувати трохи української культури та сподіваюся, Україна ще більше сподобається вам, стане ближчою до вас і ви станете трішки українцями», – додала Лещинська, звертаючись до присутніх.

Вона також подякувала українській громаді за організацію цього заходу і висловила сподівання на продовження знайомства китайців з українською культурою і традиціями.

«Борщ паті» в Пекіні. Українці познайомили китайських друзів із гордістю національної кухні - Фото 1 «Борщ паті» в Пекіні. Українці познайомили китайських друзів із гордістю національної кухні / Фото: Володимир Сидоренко, Укрінформ

Під час зібрання гості мали змогу спробувати на смак сім різних видів борщу, приготовлених за традиційними українськими рецептами і приправлених сметаною та грінками з часником.

Серед них – зелений борщ, борщ із рибою, борщ із чорносливом та інші. Один борщ, який найбільше вподобали гості, власноруч приготувала китаянка, заміжня за українцем.

У рамках «Борщ паті» також були створені фотозона на українську тематику, фотогалерея українського борщу і проведений майстер-клас із приготування «Борщу Єдності» та кінопоказ про український борщ.

Нагадаємо, 1 липня 2022 року за зверненням вітчизняного МКІП український борщ внесли до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує негайної охорони.

Теги за темою
Китай
Джерело матеріала
loader
loader