Зеленський підписав рекордний оборонний бюджет
Зеленський підписав рекордний оборонний бюджет

Зеленський підписав рекордний оборонний бюджет

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про збільшення видатків державного бюджету на 2024 рік, спрямований на зміцнення обороноздатності країни. Згідно з підписаним документом, додаткові витрати на оборону становитимуть 495,3 мільярда гривень.

Інформацію про підписання закону було підтверджено на офіційному сайті Верховної Ради України, а також у Telegram-каналі народного депутата Ярослава Железняка.

За словами Железняка, цей закон встановлює новий рекорд із витрат для України – загальна сума видатків тепер сягає 3,73 трильйона гривень, що у 2,3 разу перевищує бюджет країни до початку повномасштабної війни.

Зеленський підписав рекордний оборонний бюджет - Фото 1

Ухвалення цього законодавчого акту почалося ще у липні, коли Кабінет міністрів України вніс до Верховної Ради проект змін до бюджету на 2024 рік. Спочатку пропонувалося збільшити витрати на 500,3 мільярда гривень, з яких 495,3 мільярда планувалося направити безпосередньо на потреби оборони.

2 вересня Комітет Верховної Ради з питань бюджету рекомендував схвалити доопрацьований урядовий проект. 18 вересня Верховна Рада ухвалила зміни до державного бюджету, проголосувавши 298 голосами "за". 20 вересня закон було підписано головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком і того ж дня передано на підпис президенту.

Зеленський підписав рекордний оборонний бюджет - Фото 2

Також раніше ми розповідали, на що планують витратити держбюджет у 2025 році.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader