За добу шахраї ошукали чотирьох довірливих українців на понад 250 тисяч гривень
За добу шахраї ошукали чотирьох довірливих українців на понад 250 тисяч гривень

За добу шахраї ошукали чотирьох довірливих українців на понад 250 тисяч гривень

Поліцейські вкотре закликають громадян дотримуватись правил онлайн-безпеки

Здійснюючи онлайн-покупки, двоє жителів Чернівецької області потрапили на недобросовісних продавців і втратили кошти. Також цього дня 57-річну чернівчанку ошукав псевдобанкір, а у 46-річного жителя обласного центру невідомі особи перерахували гроші з банківського рахунку.
 
Правоохоронці застерігають громадян бути обачними, не перераховувати гроші на невідомі рахунки, не переходити за підозрілими посиланнями та не розголошувати відомості про ваші банківські картки. 


Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

До відділення № 2 (м. Хотин) Дністровського районного відділу поліції учора, 20 вересня, звернувся 39-річний житель села Каплівка. Чоловік розповів, що побачив оголошення про продаж шин до комбайна. Зв’язавшись з нібито продавцем, обговорили умови та чоловік, повіривши незнайомцю, перерахував 170 тисяч на невідомий рахунок, однак бажаний товар досі не отримав, а зв’язок з недобросовісним продавцем обірвався. 

 
Також, під час здійснення онлайн-покупок, в шахрайську пастку потрапила 26-річна жителька Сокирян. Жінка, купуючи взуття, перейшла за посиланням для оформлення онлайн-доставки і ввела реквізити своєї банківської картки. В результаті з її рахунку зникло понад 61 тисяча гривень.
 
Також цього дня, із заявою про шахрайство, до відділення Чернівецького райуправління поліції звернулася 57-рчна місцева жителька. Заявниця розповіла поліцейським, що до неї зателефонував невідомий, який представився працівником банку. Псевдобанкір повідомив, що банківська картка чернівчанки заблокована. Жінка довірилася псевдобанкіру і перерахувала майже 15 тисяч гривень на нібито захищений рахунок. 
 
Ще однією жертвою аферистів став 46-річний чернівчанин. Зі слів чоловіка, невідомі особи отримали доступ до його онлайн-банкінгу та перерахували майже 6000 гривень на невідомий рахунок.
 
За вказаними фактами слідчі та дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські вкотре закликають громадян дотримуватись правил онлайн-безпеки. А також наголошують:
•    не переходьте за підозрілими посиланнями;
•    не перераховуйте гроші на невідомі рахунки;
•    не вводьте та не розголошуйте конфіденційну інформацію про ваші банківські рахунки;
•    не довіряйте не перевіреній інформації та незнайомцям;
•    не повідомляйте коди, отримані в повідомленнях;
•    оплачуйте товар після його отримання.

Джерело матеріала
loader
loader