Водіям у Польщі розповіли, як оцінка авто впливає на кінцеву вартість страховки
Водіям у Польщі розповіли, як оцінка авто впливає на кінцеву вартість страховки

Водіям у Польщі розповіли, як оцінка авто впливає на кінцеву вартість страховки

Українським водіям пояснили, які фактори впливають на кінцеву вартість полісу OC у Польщі.

Як передає "Хвиля", про це пише yavp.pl.

У наш час багато українців виїжджають за кордон, зокрема до сусідньої Польщі. Для тих, хто планує керувати автомобілем польськими дорогами, важливо розуміти особливості місцевого автострахування. Обов'язкове страхування цивільної відповідальності (OC) – це необхідність для всіх водіїв у Польщі, але його вартість може значно змінюватись.

Увагу водіїв звертають на те, що фактори, що впливають на кінцеву вартість полісу, також пов'язані із самим транспортним засобом.

Водії в Україні
Водії в Україні

Зокрема, враховуються:

Марка автомобіля

  • Страховики аналізують статистику аварійності для різних марок та моделей машин. Якщо ваш автомобіль відноситься до категорії з підвищеним ризиком ДТП, це може спричинити збільшення вартості страховки.

Пробіг

  • Автомобілі з великим пробігом вважаються менш надійними через можливе зношування деталей. Це підвищує можливість технічних несправностей і, як наслідок, аварій. Тому машини з високим пробігом зазвичай страхуються за вищими тарифами.

Об'єм двигуна

  • Автомобілі з потужнішими двигунами здатні розвивати високу швидкість, що збільшує ризик потрапляння в ДТП. Відповідно, що більше об'єм двигуна, то дорожче може коштувати страховка OC.

Вік транспортного засобу

  • Старі автомобілі часто вимагають більш складного керування та більш вразливі до пошкоджень. Як і у випадку з високим пробігом, вік автомобіля впливає на його технічний стан. Чим старша машина, тим вищою може бути вартість страхового поліса.

Зверніть увагу, що серед вищезгаданих факторів найбільше впливає на вартість OC об'єм двигуна. Потужні та спортивні автомобілі вважаються набагато ризикованішими, тому ціна обов'язкового страхування цивільної відповідальності буде значно вищою. Різниця може коливатися від кількох десятків до навіть понад сто відсотків. Важливою є також марка автомобіля.

Наприклад, якщо у вас спортивний автомобіль із потужним двигуном, доплата до стандартного полісу OC буде значно вищою. Якщо ви хочете, щоб ціна такого поліса була не надто високою, вам слід шукати автомобілі марок, не пов'язаних зі спортивною їздою, а також двигунами об'ємом 1,2-1,4 л.

Отже, кінцева вартість поліса ОС залежить від великої кількості факторів, тому слід перевірити найкращі пропозиції на ринку. Механізм порівняння Kioskpolis.pl OC дозволить вам миттєво перевіряти найкращі пропозиції адаптовані до клієнта.

Нагадаємо, в Україні масово відключають перевізників від системи "Шлях" через дії водіїв.

Джерело матеріала
loader
loader