ВАКС конфіскував активи компаній з виробництва полімерів, що належать бізнесменам РФ
ВАКС конфіскував активи компаній з виробництва полімерів, що належать бізнесменам РФ

ВАКС конфіскував активи компаній з виробництва полімерів, що належать бізнесменам РФ

Вищий антикорупційний суд задовольнив позовну заяву Міністерства юстиції України до російського бізнесмена і двох його бізнес-партнерів та ухвалив стягнути у дохід держави активи їхніх компаній.

Як передає Укрінформ, про це ВАКС повідомляє у Фейсбуці.

"ВАКС ухвалив рішення стягнути у дохід держави активи щодо яких вказані особи опосередковано можуть вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження, а саме 9 часток статутного капіталу різних підприємств", - ідеться в повідомленні

Зокрема, йдеться про 92,57% частки статутного капіталу ТОВ "Торговельний дім "Євротрубпласт" у розмірі 53 998 714 грн, яка належить APG Polyplactic Group Limited (теперішня назва Eurotrubplast Holding Ltd) та 0,43% частки статутного капіталу цього ж товариства у розмірі 248 000 грн, яка належить Ойштерле Херта, а також 93% частки в статутному капіталі ТОВ "Калуський трубний завод" у розмірі 14 851 494,10 грн, яка належить APG Polyplactic Group Limited.

Також у дохід держави стягнуто 62% частки в статутному капіталі ТОВ "Рубіжанський трубний завод" у розмірі 20 091 377, 27 грн, яка належить APG Polyplactic Group Limited; 15,5% частки в статутному капіталі цього ж товариства у розмірі 5 022 844, 32 грн, яка належить Ойштерле Херта; та 15,5% частки в статутному капіталі ТОВ "Рубіжанський трубний завод" у розмірі 5 022 844, 32 грн, яка належить Radius Systems Holdings Limited.

Окрім того, конфісковано 100% частки в статутному капіталі ТОВ "Полімертепло - Україна" у розмірі 151 500 грн, яка належить Radius Systems Limited; 10% частки в статутному капіталі ТОВ "Українська полімерна група" у розмірі 60 000 грн, яка належить ТОВ "Група Поліпластик" та 51% частки в статутному капіталі ТОВ "Кордфлекс" у розмірі 765 000 грн.

У Міністерстві юстиції уточнюють, що санкції застосовано до Мирона Горіловського, Валентина Буяновського та Андрія Меньшова, які є засновниками, контролерами та топменеджерами російської групи компаній "Поліпластик".

За інформацією Мін’юсту, група "Поліпластик" - це великий промисловий конгломерат, який спеціалізується на виробництві високотехнологічних полімерних труб та композитних полімерних матеріалів. Він має у своїй структурі науково-дослідну базу для проведення розробок у сфері композитних полімерів широкого кола застосування - від виробництва полімерних труб до випуску комплектуючих частин стрілецької зброї.

У Росії групу "Поліпластик" включено до переліку організацій, які здійснюють суттєвий вплив на галузі промисловості та торгівлі в РФ. Після початку повномасштабного вторгнення в Україну її підприємства беруть активну участь в імпортозаміщенні продукції, яка стала недоступною в Росії через запровадження санкційЄС.

Зазначається, що Горіловський та його бізнес-партнери Буяновський і Меньшов за допомогою підконтрольних компаній групи "Поліпластик" учиняли дії, спрямовані на підтримку загарбницької політики країни-агресора: шляхом постачання продукції для будівництва інфраструктурних об’єктів водовідведення в окупованому Криму; участі спеціалістів дочірньої компанії групи TOB "НПП Поліпластик" у розробці полімерного матеріалу для використання у виготовлені стрілецької зброї та постачання полімерів для підприємств військово-промислового комплексу РФ.

Як повідомлялося, 17 травня 2024 року Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду про застосування санкцій до Мирона Горіловського, Валентина Буяновського та Андрія Меньшова.

Теги за темою
Росія Бізнес Мін'юст
Джерело матеріала
loader