В Україні знову змінилися ціни на огірки
В Україні знову змінилися ціни на огірки

В Україні знову змінилися ціни на огірки

Представники тепличних комбінатів України на поточному тижні в черговий раз змушені знижувати відпускні ціни на огірки. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit, пише agronews.ua.

Ще тижнем раніше в даному сегменті ринку фіксувалися позитивні цінові тенденції, що і призвело до очікуваного спаду торгової активності. За словами самих виробників, знижувальну цінову динаміку спровокувало істотне збільшення пропозиції тепличних огірків, тоді як попит з боку покупців продовжував поступово знижуватися.

На сьогодні тепличні господарства України ведуть реалізацію огірків по 40-55 грн/кг ($0,97-1,33/кг), залежно від сорту, якості та обсягів партії пропонованої продукції. Актуальні ціни в середньому вже на 11% нижчі, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Варто зазначити, що уникнути цінового спаду тепличним комбінатам не вдалося, навіть попри значне зниження конкуренції з боку огірків з відкритого ґрунту. Наразі цю продукцію пропонують поодинокі господарства, які відвантажують на ринок залишкові партії овочів середньої та низької якості.

При цьому, попри чергове зниження відпускних цін тепличні огірки, наразі ця продукція надходить у продаж на 150% дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.



Перегляди: 0
Теги за темою
ціни
Джерело матеріала
loader
loader