Проста й зрозуміла схема: чому насправді збільшилися пожежі в Маріуполі
Проста й зрозуміла схема: чому насправді збільшилися пожежі в Маріуполі

Проста й зрозуміла схема: чому насправді збільшилися пожежі в Маріуполі

Великий стовп диму в парку Гурова лише один із прикладів. Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у розмові з 24 Каналом пояснив, що у місті переважно штучні загоряння. Росіяни йдуть на це задля власної наживи.

Детально про підпал неподалік парку Гурова та ЖК "Невський"

Колишній депутат "Партії регіонів", чинний депутат Маріупольської міськради та член партії "Єдина Росія" Савелій Вашура тримає зоопарк у парку Гурова в Кальміуському районі. Він не приносить прибутку, але витягує з нього гроші. Своєю чергою, російська влада також не поспішає фінансувати бізнес Вашури.

Тому політик разом з іншими гауляйтерами вирішив підпалити очерет навколо зоопарку, що неподалік річки Кальчик. Звинуватили ж у цьому "ждунів", тобто проукраїнську частину Маріуполя. Вашура сподівається отримати компенсацію або стати на баланс міста й утримувати звіринець за регіональні кошти.

Це досить проста й зрозуміла схема. Єдине, мабуть, те, що вони не взяли в долю пожежників, які досить швидко загасили загоряння. Невдовзі дізнаємося, чи отримав ексдепутат "Партії регіонів" компенсацію, бо взагалі не мав би.

Ситуація цікава, але досить-досить стандартна. Недарма такий підпал фіксували біля ЖК "Невський". Заступник міністра оборони Росії Тімур Іванов, який його будував, просто знищив докази. Немає "Невського" – немає доказів, скільки грошей витратили, зробили все правильно чи ні,
– констатував Петро Андрющенко.

Теги за темою
Донецька область Окуповані території
Джерело матеріала
loader
loader