Німеччина з партнерами готують пакет військової допомоги Україні на €1,4 мільярда
Німеччина з партнерами готують пакет військової допомоги Україні на €1,4 мільярда

Німеччина з партнерами готують пакет військової допомоги Україні на €1,4 мільярда

Німеччина залучила 1 млрд євро від країн-партнерів для нового пакета військової допомоги України, ще майже 400 млн євро надійде до нього з оборонного бюджету ФРН у разі схвалення цього Бундестагом наступного тижня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці міністерства оборони ФРН у соцмережі Х.

"Ще 1,4 млрд євро для України: Німеччиназалучила 1 млрд євро від країн-партнерів. Майже 400 млн євро надійде з оборонного бюджету, якщо парламент схвалить це наступного тижня", - йдеться у повідомленні.

Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус наголосив на важливості допомогти Україні, "перш за все, відбити численні російські повітряні атаки".

Раніше про підготовку урядом Німеччини чергового пакету військової допомоги Україні на суму 1,4 млрд євро повідомила газета Der Spiegel. За інформацією видання, пакет включатиме близько 50 позицій – боєприпаси до зенітних танків Gepard, близько 20 БМП Marder, розвідувальні та ударні безпілотники, запчастини для вже переданих систем озброєнь. Згідно з внутрішнім документом, проєкти мають бути "в основному реалізовані цього року".

Як повідомляло видання, фінансування планується здійснювати за змішаною схемою – міністерство оборони ФРН планує надати 397 млн євро з власного бюджету, ще 1 млрд євро було залучено Німеччиною від партнерів у Європі та світі для посилення ППО України.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністерство фінансів ФРН звернулосядо бюджетного комітету Бундестагу з проханням схвалити виділення додаткових 400 млн євро на військову підтримку України.

Теги за темою
Україна Німеччина допомога
Джерело матеріала
loader