На ТОТ Луганщини школярів агітують іти воювати у 18 років - Лисогор
На ТОТ Луганщини школярів агітують іти воювати у 18 років - Лисогор

На ТОТ Луганщини школярів агітують іти воювати у 18 років - Лисогор

На тимчасово окупованій території Луганської області школярів агітують йти на війну у 18 років.

Про це повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За словами Лисогора, рік тому на окупованій території Луганщини поставили на військовий облік усіх юнаків 2007 року народження. Навчальні заклади були зобов’язані надати всі дані до військкоматів.

На канікулах хлопців готували до війни у літніх таборах, облаштованих на території РФ, де з підлітками займалися російські військовослужбовці, які брали участь у війні на території України. Вони проводили вогневу та тактичну підготовку, вчили керувати дронами тощо.

Водночас, зауважив начальник ОВА, зі шкільної програми окупанти прибрали урок безпеки життєдіяльності – замість цього вчать «защищать родину». «Під час уроків учителі роздають хлопцям друковані агітаційні матеріали із призовом укласти контракт з армією РФ. У листівках, розвішаних по школах та опублікованих у соціальних мережах плакатах названі суми, які ті одержать, якщо у 18 років ухвалять відповідне рішення», - зазначив він.

За словами Лисогора, про такі випадки вже відомо у Сєвєродонецьку, Старобільську, Хрустальному, Голубівці, Троїцькій громаді.

Він зазначив, що педагоги займаються не тільки агітацією, а й щотижня звітують про обсяг виконаної роботи.

"Проєкт тільки стартував, тож говорити про кількість укладених контрактів з армією РФ можна буде не раніше ніж за рік", - констатував начальник Луганської ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово окупованому Старобільську на Луганщині окупанти ведутьагресивну кампанію з мобілізації до російської армії серед школярів.

Фото з відкритих джерел

Теги за темою
війна Школа Луганщина
Джерело матеріала
loader
loader