"Антонов" призупинив будівництво нового літака "Мрія" до кінця війни, - ЗМІ
"Антонов" призупинив будівництво нового літака "Мрія" до кінця війни, - ЗМІ

"Антонов" призупинив будівництво нового літака "Мрія" до кінця війни, - ЗМІ

ДП "Антонов" завершило всі невідкладні роботи та планує продовжити відновлення найбільшого у світі літака "Мрія" після закінчення бойових дій. Про це пише "Економічна правда", посилаючись на джерела в підприємстві.

Як зазначено у повідомленні, співробітники "Антонова" завершили дефектацію зруйнованого Ан-225 "Мрія", яку необхідно було провести оперативно, щоб зберегти придатні для використання деталі. В цей час підприємство "зосередило ресурси на важливіших для країни завданнях".

За даними видання, фінансування робіт здійснювалося зі спеціального фонду відновлення "Мрії", на рахунках якого зібрано 3 мільйони доларів. Основна частина цих коштів надійшла від роялті з продажу доповнення до гри Microsoft Flight Simulator з моделлю літака Ан-225. Згідно з угодою з Microsoft, американська компанія протягом першого року продажу доповнення передавала "Антонову" 100% доходів, при цьому умовою було обов'язкове використання всіх засобів для відновлення літака.

Точну вартість нового Ан-225 поки що не визначено. У компанії кажуть, що це залежить від того, чи зможе "Антонов" використовувати як донори запчастин російські літаки "Руслан". Йдеться про повітряні судна, що знаходяться в Канаді та Німеччині, які можуть бути конфісковані на користь України.

  • 27 лютого 2022 року російські десантники у Гостомелі підпалили знамениту "Мрію" – літак Ан-225.
  • 27 лютого 2023 року авіаконструктори ДП «Антонов» запевнили, що незабаром в українців з'явиться нова "Мрія", яка буде ще потужнішою та рекорднішою.
Джерело матеріала
loader
loader