Харківський юридичний форум збирає експертів для обговорення спортивного права
Харківський юридичний форум збирає експертів для обговорення спортивного права

Харківський юридичний форум збирає експертів для обговорення спортивного права

З 23-го по 27 вересня відбудеться VIII Харківський міжнародний юридичний форум, що традиційно збирає провідних експертів та представників юридичної спільноти з України та зарубіжжя.

Як повідомляє пресслужба НОК, особливу увагу в рамках заходу буде приділено спортивному праву - 25 вересня відбудеться панельна дискусія на тему «Спортивне право: актуальні проблеми правозастосування», передає Укрінформ.

Одним із співорганізаторів форуму є Національний олімпійський комітет України, що підкреслює важливість теми для спортивної спільноти та держави загалом. Головна мета заходу - сприяння формуванню національної концепції спортивного права та його впровадження у правове поле України.

Під час дискусії планується обговорення найактуальніших питань, що стосуються проблем спортивного права. Зокрема, у фокусі обговорення будуть такі ключові теми: сучасні тенденції публічного адміністрування фізичної культури та спорту; основні тренди правового регулювання професіонального спорту; сучасний вимір юридичної відповідальності у сфері спорту; особливості вирішення спортивних спорів та врегулювання конфліктів у спортивній сфері; основні корупційні ризики в спорті та шляхи їх подолання.

Форум орієнтований на широку аудиторію, яка включає представників спортивних федерацій, науковців, викладачів вищих навчальних закладів, здобувачів освіти, а також фахівців у галузі фізичної культури та спорту. Захід стане важливою платформою для обміну досвідом, пошуку рішень щодо правового врегулювання спорту та подальшого розвитку цієї галузі в Україні.

Очікується, що результати форуму закладуть основу для удосконалення правової системи у сфері спорту, що, в свою чергу, сприятиме підвищенню стандартів у спортивних правовідносинах на національному та міжнародному рівнях.

Фото: noc-ukr.org.

Теги за темою
Україна Спорт Харків
Джерело матеріала
loader