Ілон Маск не з'явився до суду щодо купівлі Twitter за $44 млрд. Тепер SEC вимагає санкцій
Ілон Маск не з'явився до суду щодо купівлі Twitter за $44 млрд. Тепер SEC вимагає санкцій

Ілон Маск не з'явився до суду щодо купівлі Twitter за $44 млрд. Тепер SEC вимагає санкцій

Комісія з цінних паперів та бірж США (SEC) звернулася до суду з проханням про накладення санкцій на Ілона Маска після того, як він не з’явився на свідчення у справі щодо його придбання Twitter за $44 мільярди. Регулятор розслідує, чи дотримувався Маск законів під час купівлі акцій Twitter і чи його заяви щодо угоди не були оманливими.

Комісія з цінних паперів та бірж США (SEC) планує домагатися санкцій проти Ілона Маска через його невиконання вимоги свідчити у справі про купівлю соцмережі Twitter (тепер X) за $44 мільярди.

Про це американський регулятор повідомив у судовому позові у п'ятницю, пише CNN.

Раніше федеральний суддя зобов'язав Маска свідчити в рамках розслідування SEC щодо придбання акцій Twitter і заяв, які Маск робив у зв'язку з угодою. Комісія розслідує, чи дотримувався Маск закону під час розкриття інформації про купівлю акцій і чи його заяви щодо угоди не були оманливими.

Після кількох змін графіку свідчень сторони домовилися, що Маск надасть свідчення 10 вересня. За словами SEC, адвокати агентства прилетіли до Лос-Анджелеса для проведення зустрічі. Проте за три години до призначеного часу адвокат Маска повідомив, що Маску терміново потрібно летіти на Східне узбережжя через запуск місії Polaris Dawn, і він не зможе свідчити або перенести свідчення на наступний день.

Згодом сторони намагалися знайти новий час для свідчень, нарешті домовившись про початок жовтня, йдеться в заяві. SEC стверджує, що Маск порушив судовий наказ, згідно з яким він повинен був отримати «письмову згоду SEC або наказ суду» для зміни дати свідчень, чого він не зробив.

«Виправдання Маска виглядає як ухиляння. SpaceX вже за два дні до того оголосила, що запуск планується на вівторок вранці… Як технічний директор компанії, Маск мав бути поінформований про це заздалегідь», — йдеться в заяві SEC.

SEC також зазначає, що Маск не повідомив про свій намір бути присутнім на запуску до трьох годин перед свідченнями, після того як SEC витратила тисячі доларів на переліт трьох юристів до Лос-Анджелеса.

Маск раніше вже намагався оскаржити зобов'язання повторно свідчити, стверджуючи, що він вже робив це двічі. SEC звернулася до суду з проханням застосувати «значні умовні заходи», якщо Маск не з'явиться на свідчення у нову дату в жовтні, а також має намір подати клопотання про санкції для відшкодування витрат на скасоване свідчення.

У відповідь адвокати Маска зазначили, що втручання суду не потрібне, оскільки сторони вже погодили нову дату свідчень. Суд вже видав наказ, згідно з яким Маск має з'явитися на свідчення, «за винятком невідкладної ситуації, яку він не створив і не міг уникнути».

За даними The Wall Street Journal, кредит на 13 млрд доларів, який отримав мільярдер Ілон Маск для купівлі компанії Twitter у жовтні 2022 року, став одним із найпроблемніших для банків з часів фінансової кризи 2008–2009 років.

Видання Financial Times спрогнозувало, що соцмережа Х може збанкрутувати у 2024 році через невдалі спроби створити нові джерела доходу та втрату великих рекламодавців. 

Фото: Reuters.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
санкції Ілон Маск Соцмережі Twitter
Джерело матеріала
loader