Зеленський висловив вдячність МАГАТЕ за резолюцію щодо Запорізької АЕС
Зеленський висловив вдячність МАГАТЕ за резолюцію щодо Запорізької АЕС

Зеленський висловив вдячність МАГАТЕ за резолюцію щодо Запорізької АЕС

Президент України Володимир Зеленський висловив вдячність Міжнародному агентству з атомної енергії за ухвалення резолюції щодо Запорізької атомної електростанції.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський зазначив у соцмережі Х

“Вдячний генеральній конференції МАГАТЕ за ухвалення резолюції щодо Запорізької АЕС, яка підтверджує необхідність відновлення Україною повного контролю над станцією та виведення російських військ і персоналу із ЗАЕС”, - заявив глава держави. 

За словами Зеленського, “Росія – єдиний терористичний режим у світі, який вкрав атомну електростанцію, що є найбільшою АЕС у Європі, перетворив її на військову базу і продовжує використовувати для ядерного шантажу нашого континенту та світу”.

“Саме тому ядерна безпека є першим пунктом Формули миру. І це було однією з головних тем на порядку денному першого Саміту миру. Я радий бачити, що сьогоднішня резолюція генеральної конференції МАГАТЕ сприяє цим важливим зусиллям”, - підкреслив Президент.

На його переконання, “тільки завдяки колективній рішучості та принциповим діям ми зможемо змусити агресора припинити шантаж і терор. У цьому має бути зацікавлена кожна держава, яка дотримується Статуту ООН і загальнолюдських принципів, заради міжнародного миру та безпеки”.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захопленій росіянами Запорізькій АЕС присутні озброєні люди з військовою технікою, які перешкоджають доступу місії МАГАТЕ, а між внутрішньою та зовнішньою огорожею об'єкта встановлені протипіхотні міни.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader