Військовий експерт оцінив об’єми західної допомоги Україні: кульмінація може статится вже цього місяця
Військовий експерт оцінив об’єми західної допомоги Україні: кульмінація може статится вже цього місяця

Військовий експерт оцінив об’єми західної допомоги Україні: кульмінація може статится вже цього місяця

Про це він розповів у своєму блозі.

Як зазначає експерт, зараз Україні дуже важливо отримувати західну допомогу на тлі важких боїв, які тривають на Сході. Зокрема, нагадує він, президент Зеленський у вечірньому зверненні сказав про те, що ЗСУ вдалося збити наступальний тиск ворога якраз на Сході, дещо змінюється обстановка, але залишається складною.

«Але роблять все українські захисники самовіддано і героїчно для того, щоби зупиняти просування ворога на Покровському, Курахівському напрямках, та й на всіх напрямках на Сході, але Покровський і Курахівський зараз найбільш гарячі, саме якщо ми говоримо про Східний фронт. Робиться все для того, щоб їх там зупиняти. Курська операція. Це все потребує сил, ресурсів, засобів. І, безумовно, є втрати, на жаль, їх потрібно поновлювати якомога швидше», - констатує Олександр Мусієнко.

Якщо проаналізувати навіть останній тиждень, розповідає експерт, то Данія оголосила про передачу F-16, Франція продовжує підготовку передачі Україні бомбардувальників Mirage, Німеччина і Фінляндія виділили по пакету допомоги, Латвія і Литва пообіцяли бронетранспортери та автомобілі, формат «Рамштайн» дозволив фінансувати виробництва українських дронів, Італія от-от передасть ЗРК SAMP/T, Нідерланди оголосили про допомогу і передали радари, Румунія ще раніше оголосила про передачу Patriot тощо.

«Так, у нас є питання до Заходу, так, на жаль, ми отримуємо із затримкою, так, далеко не все, що потрібно, але вони продовжують допомагати Україні. І, звичайно, мабуть, кульмінацією цього всього і зірочкою мало би стати саме за цей місяць те, що Сполучені Штати оголосили би про дозвіл бити в глиб російської території», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Також Politeka писала про те, що Мусієнко розповів, як ЗСУ зупинили росіян на Курщині.

Джерело матеріала
loader
loader