Війська РФ за добу запустили понад 100 безпілотників по двох селах Луганщини
Війська РФ за добу запустили понад 100 безпілотників по двох селах Луганщини

Війська РФ за добу запустили понад 100 безпілотників по двох селах Луганщини

Російські війська минулої доби спрямували у бік прифронтової Балки Журавки Луганської області 70 безпілотників, на Макіївку - ще 48.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна державна адміністрація.

За словами начальника Луганської обласної військової адміністрації Артема Лисогора, росіяни за добу понад 130 разів відкривали вогонь по населених пунктах та укріпленнях українських оборонців на Луганщині.

"Переважали артилерія та безпілотники. Ворог поцілив по селах Макіївка та Балка Журавка. Саме туди були спрямовані 108 БпЛА, 70 з яких – в бік Балки Журавки", – зазначив Лисогор.

За його словами, бойові дії минулої доби точилися поблизу Стельмахівки, Макіївки та Балки Журавки (раніше – Невське).

Як повідомили в обладміністрації, за понад два роки загарбники в Сіверськодонецьку не полагодили жодного світлофора і нові теж не встановили. Рух містом залишається нерегульованим. Питанням займаються представники Пєрмі, які вже ніби провели обстеження та замовили проєктно-кошторисну документацію. Перший світлофор обіцяють встановити у 2026 році.

"Також упродовж двох років лише на словах існує проект будівництва шістьох усеросійських сміттєзвалищ на території так званої "ЛНР". За цей період лише визначилися з точним місцем розташування одного з них і пообіцяли виділити 160 мільйонів рублів на проект. Звозити сміття туди планують як із захоплених територій, так і з сусідніх регіонів РФ. Щорічно – по 350 тисяч тонн. А поки що окупанти обмежилися утворенням штабу з вирішення питань у сфері обігу твердих комунальних відходів, завданням якого є залишити вирішення цієї проблеми на регіональному рівні", - наголосили в ОДА.

Як повідомляв Укрінформ, керівники навчальних закладів у тимчасово захопленій частині Луганщини отримали розпорядження агітувати учнів підписувати у майбутньому контракти із російською армією.

Фото ілюстративне

Теги за темою
війна Луганщина
Джерело матеріала
loader
loader