Умєров і фон дер Ляєн відкрили в Києві Офіс оборонних інновацій ЄС
Умєров і фон дер Ляєн відкрили в Києві Офіс оборонних інновацій ЄС

Умєров і фон дер Ляєн відкрили в Києві Офіс оборонних інновацій ЄС

Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що відкриття Офісу оборонних інновацій ЄС у Києві - це новий етап у відносинах із Європейським Союзом у сфері оборонних технологій.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в його дописі в Фейсбуці.

«Сьогодні разом із президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн відкрили Офіс оборонних інновацій ЄС (EU Defence Innovation Office). Це новий етап у наших відносинах із Європейським Союзом у сфері оборонних технологій. Головний фокус цієї співпраці — об'єднання зусиль для зміцнення обороноздатності. Особливу увагу приділяємо спільним розробкам у сфері IT та виробництві зброї, що стане вирішальним для перемоги над російською агресією», - зазначив Умєров.

Він додав, що зміцнюючи технологічні можливості України, ІТ-коаліція вже залучила понад 70 мільйонів євро від 13 країн-учасниць, створивши безпечну ІТ-інфраструктуру для Сил оборони.

«Наша дронова коаліція, до складу якої входять 16 країн-учасниць, забезпечила понад 500 мільйонів євро фінансування та передала тисячі дронів Україні», - нагадав міністр оборони.

Також він поінформував, що за «останні 2,5 роки Україна стрімко стала світовим лідером у технологіях дронів».

«Сьогодні понад 500 українських виробників дронів і тисячі розробників створюють передові рішення для бойових дій. З річною виробничою потужністю до 3 мільйонів дронів Україна зарекомендувала себе як справжній оборонно-технічний центр», - наголосив Умєров.

Він наголосив, що наша держава має величезний потенціал в оборонних технологіях, і закликав європейських партнерів інвестувати в українських виробників.

«Разом ми можемо значно посилити обороноздатність не лише України, але й усієї Європи. Наші головні цілі — відновлення миру та стабільності на континенті, а також забезпечення майбутнього України як повноправного члена ЄС», - зазначив міністр.

Як повідомлялося, раніше президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн анонсувала у Страсбурзі під час слухань у Європейському парламенті відкриття у Києві Офісу оборонних інновацій ЄС.

Фото: Умєров/Фейсбук

Теги за темою
Євросоюз Зброя Міноборони Технології
Джерело матеріала
loader
loader