Україна змінює стратегію та тактику ведення розв’язаної Кремлем війни — Маломуж
Україна змінює стратегію та тактику ведення розв’язаної Кремлем війни — Маломуж

Україна змінює стратегію та тактику ведення розв’язаної Кремлем війни — Маломуж

Україна змінює стратегію та тактику ведення війни, яку розв’язала Росія, заявив генерал, колишній голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

"Насамперед ми зазначаємо, що міняємо стратегію та тактику ведення війни: від тільки оборонних заходів на фронті по всій лінії та знищення резервів у прифронтовій зоні й на фронті безпосередньо. Звісно, це асиметричні удари по території Росії, це Курський напрямок… І, звісно, це системна робота, удари безпілотниками та ракетами середнього й дальнього радіуса дії. Найголовніше — це безпілотники, вони зараз мають пріоритет", — сказав він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Маломуж зазначив, що в новій стратегії основними цілями для Сил оборони України є російські склади боєприпасів, аеродроми, пускові установки різних типів, починаючи від балістичних й крилатих ракет, закінчуючи тактичними силами й засобами.

"Тобто ешелоновані удари по території ворога й території Росії нашими засобами, на окупованих територіях, це середня та ближня смуга фронту й по лінії фронту. Ось зараз масштабні операції дронами, ракетами, артилерійськими дальніми системами, ракетними системами — це зараз пріоритет, щоб колосально зменшити ресурси ворога, боєприпасів, ракет, КАБів, дезорієнтувати літаки, ракетні системи та живу силу, яка концентрується в окремих навчальних центрах, на підході до фронту, звісно, на фронті, де йдуть реальні бої", — сказав він.

Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader