У Раді озвучили позицію щодо зниження мобілізаційного віку до 50 років
У Раді озвучили позицію щодо зниження мобілізаційного віку до 50 років

У Раді озвучили позицію щодо зниження мобілізаційного віку до 50 років

В умовах війни, що триває, питання про вік мобілізації в Україні залишається актуальним. Нещодавно депутат Верховної Ради та член комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін повідомив про поточну позицію Генерального штабу Збройних сил України з цього питання.

В інтерв'ю "Українській правді" він зазначив, що наразі не розглядається можливість зниження верхнього кордону призовного віку з 60 до 50 років.

Рахманін наголосив на складності цього питання, звернувши увагу на демографічну ситуацію в країні. За його словами, кількість людей середнього та старшого віку значно перевищує кількість молоді. Виключення цієї вікової групи з мобілізаційного ресурсу може призвести до серйозної нестачі особового складу у тилових та допоміжних частинах.

Сергей Рахманин

Нардеп зазначив, що, незважаючи на окремі висловлювання представників Міністерства оборони та Генштабу на користь зниження вікового порога до 55 чи навіть 50 років, офіційна позиція залишається незмінною. У найближчому майбутньому змін у цьому питанні не передбачається.

Зазначимо, що ця новина з'явилася на тлі нещодавньої петиції на сайті президента України, яка набрала потрібну кількість голосів для розгляду. Петиція закликає до зниження мобілізаційного віку до 50 років і зараз очікує на розгляд Володимиром Зеленським.

У Раді озвучили позицію щодо зниження мобілізаційного віку до 50 років - Фото 2

Раніше також у Раді визначились щодо мобілізації обмежено придатних до 25 років.

Джерело матеріала
loader
loader