Ця портативна вітрова "електростанція" здатна зарядити смартфон за 20 хвилин
Ця портативна вітрова "електростанція" здатна зарядити смартфон за 20 хвилин

Ця портативна вітрова "електростанція" здатна зарядити смартфон за 20 хвилин

Як би ми не тікали від стилю сучасного життя до дикої природи, ми неодмінно беремо частинку цього життя з собою у вигляді мобільних ґаджетів. Телефони, ноутбуки та навіть портативні консолі потребують живлення, але розетки не ростуть на деревах. Проте з власною вітровою "електростанцією" проблем з браком електроенергії не мало б виникнути. 

Деталі

Портативна вітрова турбіна Shine 2.0 розроблена для любителів активного відпочинку та на випадок надзвичайних ситуацій. Пристрій складається приблизно до розміру 1-літрової пляшки для транспортування у рюкзаку та важить 1,36 кілограма. Shine 2.0 також захищений за стандартом IP54.

Портативна турбіна оснащена трьома 60-сантиметровими посиленими композитними лопатями, і її можна придбати з аксесуаром для монтажу (по-суті телескопічною палицею) на висоті 180 сантиметрів. Пристрій автоматично повертається у вітряну сторону і, як повідомляється, здатний генерувати 50 Вт енергії, коли його лопаті вловлюють вітер зі швидкістю 45 км/год. Цього достатньо, щоб зарядити смартфон за 17 хвилин або ноутбук менше ніж 2 години. Але якщо швидкість вітру зменшується до 12 кілометрів на годину, то, за оцінками, тому самому ноутбуку потрібно понад 75 годин, щоб зарядитися. Для прикладу, в середньому в Україні швидкість вітру 20-30 кілометрів на годину.

Користувачі можуть контролювати продуктивність у режимі реального часу за допомогою супутнього мобільного додатку завдяки підключенню Bluetooth. А турбіна оснащена літій-іонним акумулятором ємністю 12 000 мАг, який можна використовувати як павербанк. Він підтримує швидку зарядку 75 Вт телефонів, ноутбуків, камер, дронів тощо через порт живлення USB-C. Але турбіна Shine 2.0 також може заряджати зарядні станції (вибачте за тавтологію) Jackery, EcoFlow і Bluetti, але доведеться придбати спеціальний адаптер.

Зараз на краудфандинговій платформі Kickstarter передзамовити цю портативну турбіну можна за близько 355 доларів США.

Джерело матеріала
loader
loader