Удар по складу в Торопці: розвідка Естонії спрогнозувала, як це позначиться на фронті
Удар по складу в Торопці: розвідка Естонії спрогнозувала, як це позначиться на фронті

Удар по складу в Торопці: розвідка Естонії спрогнозувала, як це позначиться на фронті

У російському Торопці було знищено 750 000 снарядів, зазначив глава розвідцентру Міноборони Естонії Антс Ківісельг. Наслідки цього удару можна буде спостерігати вже найближчими тижнями.

Збройним силам України вдалося завдати удару по 107-му арсеналу Головного ракетно-артилерійського управління Міноборони Росії в місті Торопець Тверської області в той момент, коли частина з них ще не була укомплектована в бункери. Про це, як пише видання ERR, заявив глава розвідувального центру Сил оборони Естонії полковник Антс Ківісельг.

За його словами, з цієї причини виник цілий ланцюжок вибухів. За підрахунками розвідки, у повітря злетіло 30 000 тонн боєприпасів, тобто близько 750 000 снарядів.

"При середньому темпі бойових дій Росія за тиждень випускає 10 000 снарядів. Тобто це дво-тримісячний запас боєприпасів", — зазначив глава розвідцентру.

Він підкреслив, що в результаті Росія зазнала втрат у боєприпасах, і її наслідки можна буде побачити на фронті найближчими тижнями.

Нагадаємо, що арсенал комплексного зберігання ракет, боєприпасів і вибухових матеріалів нібито відповідав "найвищим світовим стандартам" і давав змогу укрити запаси ракет і боєприпасів від зовнішнього впливу та забезпечити їхнє збереження і вибухопожежобезпеку.

Аналітики Defense Express зазначили, що засоби ураження Сил оборони України показали, що можуть дістати до арсеналу ЗС РФ, розташованого на відстані майже 500 км. Тобто, у межах досяжності української ракети-дрона "Паляниці" — шість великих сховищ зброї, не рахуючи складу в Торопці.

Теги за темою
Росія війна
Джерело матеріала
loader
loader