Різке економічне пробудження Німеччини: пошуки винних у кризі
Різке економічне пробудження Німеччини: пошуки винних у кризі

Різке економічне пробудження Німеччини: пошуки винних у кризі

Німеччина, одна з провідних економік Європи, переживає різке економічне пробудження, яке стало результатом усвідомлення масштабів руйнівних процесів у країні. Німці раптово зрозуміли, що їхня економіка зазнає серйозних труднощів, і тепер суспільство активно шукає винних у цій ситуації.

Німеччина нарешті виходить із заперечення – першої стадії прийняття економічного горя. Після багатьох років ігнорування того, що весь інший світ бачив уже давно, німці поступово починають миритися з тим, що вони перебувають у великій біді – вже видно чотирьох вершників їхнього економічного апокаліпсису, і це відмова великої промисловості, стрімке погіршення демографічної ситуації, інфраструктура, яка розвалюється, і брак інновацій.

Поки громадяни ФРН переживали через міграцію і війну в Україні, їхня економіка тихо руйнувалася. Вони довго воліли не помічати цього, новина про можливе закриття заводів концерну Volkswagen стала для них справжнім шоком. Коли жителів Німеччини попросили ранжувати «найважливіші проблеми» країни, вони поставили економіку на друге місце після міграції в недавньому опитуванні. Це – погана новина для Шольца і його трипартійної коаліції, яка перебуває у скрутному становищі. У канцлера і без того найнижчі рейтинги схвалення в історії країни.

Теги за темою
Німеччина Економіка
Джерело матеріала
loader
loader