Південна Корея і Чехія домовилися співпрацювати у відбудові України
Південна Корея і Чехія домовилися співпрацювати у відбудові України

Південна Корея і Чехія домовилися співпрацювати у відбудові України

Південна Корея і Чехія уклали меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці у сфері гуманітарної допомоги та відновлення України.

Документ у присутності президентів двох країн Юн Сок Йоля та Петра Павела підписали у Празі міністри закордонних справ Чо Тхе Юл і Ян Ліпавський, повідомляє Korea Times, передає Укрінформ.

«Обидва уряди активно підтримуватимуть співпрацю між компаніями двох країн, включаючи обмін бізнес-інформацією, розробку проєктів та залучення інвестицій у рамках зусиль з відновлення України», – цитує видання південнокорейського лідера.

Південна Корея і Чехія домовилися співпрацювати у відбудові України - Фото 1

У контексті російської війни в Україні, Юн і Павел також висловили занепокоєння посиленням військових зв’язків між Північною Кореєю та РФ.

«Ми підтвердили, що незаконне військове співробітництво між Росією та Північною Кореєю, яке порушує резолюції Ради безпеки ООН, є серйозною загрозою міжнародному миру та безпеці», - заявив Юн.

Південна Корея і Чехія домовилися співпрацювати у відбудові України - Фото 2

Він додав, що Північна Корея нічого не виграє від своїх безрозсудних та ірраціональних провокацій, а лише створить нові ризики миру і стабільності на Корейському півострові.

Як повідомляв Укрінформ, уряд США запровадив санкції проти Росії через створення та використання нею незаконних фінансових схем із КНДР для посилення взаємодії, а також доступу Пхеньяна до міжнародної банківської системи в обхід раніше введених обмежень.

Фото: Фейсбук Petr Pavel, Yonhap

Теги за темою
Чехія
Джерело матеріала
loader