Одна з країн Європи шукає способи повернути українських чоловіків призовного віку додому
Одна з країн Європи шукає способи повернути українських чоловіків призовного віку додому

Одна з країн Європи шукає способи повернути українських чоловіків призовного віку додому

Йдеться не про силові методи.

Нідерланди шукають способи повернення українським чоловіків призовного віку додому. Зараз українські біженці продовжують отримувати допомогу.

Про це повідомив прем’єр-міністр країни Дік Схооф, пише Algemeen Dagblad.

З його слів, йдеться не про силові методи, а скоріше про заохочення. Цю заяву прем'єр зробив під час обговорення міграційної політики у парламенті, відповідаючи на питання лідера "Партії Свободи" Герта Вілдерса.

Вілдерса "турбує" те, що "десятки тисяч" українських чоловіків перебувають у Нідерландах, тоді як український уряд хочу повернути їх на батьківщину для оборони країни чи допомоги у відбудові.

"Я вважаю цілком нормальним, що коли ваша країна перебуває у стані війни, ви допомагаєте захищати свою власну країну", - сказав Вілдерс.

Дік Схооф наголошує, що хоче подумати про це разом з Україною. Також Схооф додав, що українські біженці мають право на притулок, медичне обслуговування, роботу та освіту, як і раніше.

За інформацією видання, станом на осінь минулого року у Нідерландах проживало понад 19 тис. українських чоловіків призовного віку. Загалом було зареєстровано близько 39 тис. чоловіків з України. Кількість жінок більша - 63 тис.

Як повідомлялося, українські чоловіки, які перебувають за кордоном і мають прострочений закордонний паспорт, можуть зіткнутися з серйозними труднощами.

  • Зниження призовного віку мобілізації від 60 до 50 років: чи готовий на це Генштаб
  • В Україні оновлять систему бронювання: відкупитися від мобілізації стане неможливо
  • Оновлення даних через "Резерв+": у Міноборони розповіли, чи планують продовжити
Джерело матеріала
loader