Коли Зеленський зустрінеться з Байденом у Білому домі: названо дату
Коли Зеленський зустрінеться з Байденом у Білому домі: названо дату

Коли Зеленський зустрінеться з Байденом у Білому домі: названо дату

Президент Володимир Зеленський зустрінеться американським колегою Джо Байденом у Білому домі в четвер, 26 вересня. Про це повідомила пресслужба Білого дому.

Зазначається, що віцепрезидентка й кандидатка у президенти США від демократів Камала Гарріс також окремо зустрінеться з Зеленським у Білому домі.

«Лідери обговорять стан війни між Росією та Україною, включаючи стратегічне планування України та підтримку України Сполученими Штатами в її захисті від російської агресії. Президент і віцепрезидентка підкреслять свою непохитну відданість підтримувати Україну, доки вона не переможе у цій війні», – йдеться в повідомленні.

Під час візиту до США Зеленський представить Байдену план перемоги. Крім того, український лідер планує зустрічі з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс, представниками Конгресу Сполучених Штатів від обох партій і 45-м президентом США Дональдом Трампом.

До слова, Україна підготувала усі пункти плану перемоги у війні проти Росії. Наразі залишилось лише рішучість партнерів його реалізувати.

Як повідомлялося, Україна у вересні поділиться планом своєї перемоги з обома кандидатами у президенти США – Камалою Гарріс та Дональдом Трампом.

Український план перемоги містить пʼять пунктів, які, зокрема, стосуються військової та економічної підтримки. Однак Київ готовий розширити документ за пропозиціями США, якщо це посилить Україну.

Джерело матеріала
loader
loader